Nog steeds in ons vakantiehuisje vroeg ik aan mijn grote broer wat ik moest koken die avond. Ik kreeg als antwoord dat hij al drie dagen geen pasta had gegeten en dus afkickverschijnselen kreeg.
Zelf eet ik niet zo heel vaak pasta en áls dan meestal wel met vlees en paprika, twee dingen die ik zoals ik vorige week al beschreef, hier mijn mede-eters niet kan voorschotelen.
Dus besloot ik een pasta a la improvisatie te maken. Het resultaat was niet denderend geweldig, maar wel smakelijk. En omdat het zo makkelijk te maken is en toch nog redelijk gezond is (voor studentenbegrippen) besloot ik het toch met jullie te delen.

Dit heb je nodig (voor ongeveer 4 personen):

Verse pasta, ik gebruikte de spaghetti met basilicum. (Dit was in de bonus bij de Albert Heijn. Tip: bekijk altijd wat er in de bonus is als je je boodschappenlijstje maakt.)
300 gram verse spinazie
1 bakje kastanjechampignons (gewone kunnen ook en zijn goedkoper)
6 teentjes knoflook
1 bakje cherrytomaatjes
1 uitje
1 flesje kookroom (ik gebruikte blue-band finesse)
Heel veel zout!
Dit moet je doen:

Zet een grote pan met water op het vuur voor de pasta.

Snipper het uitje en snijd of pers de knoflookteentjes in kleine stukjes.

Verwarm olijfolie in een grote wok-, braad- of koekenpan en doe zodra het warm is de ui en knoflook erbij.

Zodra de ui en knoflook even gebakken is doe je handje voor handje de verse spinazie in de pan. Zodra dit bakt slinkt het heel erg, vandaar dat je dit even handje moet doen. Intussen goed roeren!

In de tussentijd kun je de paddenstoelen in kleine schijfjes of stukjes snijden en deze doe je erbij in de pan als de spinazie er allemaal in zit.

Snijd de cherrytomaatjes in tweeën en doe er ook bij in de pan.

Intussen kookt als het goed is het water in de pan voor de pasta en mag je de pasta erin doen.

Doe als laatste de kookroom en een heleboel zout (bij mij was het eerst echt heel erg flauw) in de pan bij het spinazieprutje en roer het goed door terwijl je het op laag vuur door laat prutellen.

Als de pasta gaar is (altijd even proeven), giet je deze af en kun je het opdienen!

image-2016-08-05

Eet smakelijk!

p.s. laat het me horen als jij dit recept ook hebt gemaakt, ik ben benieuwd wat je er van vond! Of plaats er een foto van op instagram met #sterremix zodat ik het ook kan zien!