meikalender

Mei is begonnen! Een van mijn favoriete maanden: de vakantie lijkt in zicht te komen, het wordt eindelijk echt lekker weer, iedereen is vrolijker en je wordt iets minder vaak natgeregend onderweg naar school (even afkloppen).
Het is een tijdje geleden dat ik dit heb gedaan, maar het is weer tijd voor een maandevaluatie! Het is een beetje lastig om dit te doen zoals ik het normaal gesproken deed, want vorige maand heb ik geen doelen opgeschreven, dus echt evalueren kan ik niet, maar ik zal eerst een kleine update geven van wat ik de afgelopen tijd heb gedaan en daarna ga ik mijn doelen voor mei opstellen!

April stond voor mij vooral heel erg in het teken van school, ik had een tentamenweek waarbij ik twee herkansingsvakken deed en dus was het echt blokken voor het leven. Ik zat uiteindelijk echt in een hele lekkere leerflow (lees hier mijn tips maar even) en het voelde echt goed dat ik eindelijk weer eens die discipline en motivatie had (was ver te zoeken afgelopen jaar). Ik moet eerlijk zeggen dat ik een beetje teleurgesteld ben over de cijfers die ik heb teruggekregen, maar ik ben in ieder geval blij dat ik het blijkbaar wel nog kan.
Verder was april ook een maand waarin ik veel werkte, wat ik trouwens nog steeds ontzettend leuk vind. Het is echt zo fijn om na bijna 4 jaar vakkenvullertje bij de AH te zijn iets te kunnen doen wat je ook leuk vindt, zodat het niet voelt alsof je het alleen om het geld moet.
Verder vierde ik pasen met mijn familie, koningsnacht met mijn vrienden en lag ik koningsdag daarvan bij te komen in bed (best lekker). Ik las veel en sportte weinig (oeps).

Nu tijd voor de toekomst! Wat wil ik allemaal in mei bereiken?

  • Weer iets meer aandacht besteden aan mijn blog. Mezelf dwingen tot een aantal artikelen per week/maand werkt blijkbaar niet, want dan gaat het heel erg als een verplichting voelen en ben ik minder tevreden met wat ik plaats, maar de afgelopen tijd heb ik wel heel weinig tijd er in gestoken. Dat terwijl ik super veel ideeën heb steeds, daar wil ik in mei weer iets meer mee gaan doen!
  • Minstens een keer per week sporten (en als het even kan twee keer). Afgelopen maand heb ik hier heel erg in gefaald. Gaan we iets aan doen.
  • Heel hard bikkelen voor school. School gaat even absoluut op nummer 1 staan komende maand. Mijn laatste blok van het jaar is begonnen en we doen daarin een ontzettend tof project waar ik heel erg mijn best voor wil gaan doen en daarnaast ga ik ook nog een paar dingen herkansen (als dit naast het project, wat best pittig blijkt te zijn, nog lukt). Het wordt dus echt even volle inzet! Sorry sociaal leven!
  • Gezonde leefgewoontes weer beter oppakken. Ik heb ontzettend weinig energie de laatste tijd, val steeds ‘s middags al in slaap en heb dus heel weinig motivatie om te gaan sporten etc. Gezond eten lukt me wel redelijk (is gewoon niet zo’n uitdaging voor mij), maar is ook wel eens beter gegaan. In mei wil ik weer een beter slaapritme (bye middagdutjes en uitslaapdagen), meer sporten en meer gewoontes oppakken waar ik energie van krijg!
  • Zuiniger met geld omgaan. Festivalkaartjes, online shoppen, nieuwe schoenen, nieuwe macbook oplader (die krengen zijn duur joh); in april schoot ik een beetje uit de bocht qua kosten! Gaan we in mei weer even beter doen.

Nou dat is wel weer even genoeg ambitie! Kijken of ik in mei een beetje mijn doelen kan naleven, over het algemeen merk ik altijd wel dat het helpt om ze op te schrijven. Mijn focus ligt de komende maand in ieder geval even bij hard aan school werken en gezond leven. Met dit doel in mijn hoofd, komt het vast allemaal wel goed in mei! Ik hou jullie uiteraard weer op de hoogte (like mijn facebookpage als je op de hoogte wilt blijven van al mijn nieuwe blogposts).

Fijne mei allemaal!