bananenbrood

Sinds Heel Holland Bakt weer begonnen is ben ik intens gelukkig. Vooral toen ik de afgelopen twee weken op zondagavond niet thuis was en ik het op maandagavond na school nog terug kon kijken, tijdens het eten (want anders gevaar voor vreetbui). Ik vind bijna niks zo ontspannend en gelukzalig om naar te kijken en ik krijg meteen zin om dingen te gaan bakken. Eigenlijk dan het liefst ook meteen marsepeinen taarten en heuse bouwwerken, maar ik hield het een keer bescheiden en bakte het bananenbrood dat ik sowieso regelmatig maak om mee naar school te nemen. Het is namelijk ideaal om mee te nemen en te bewaren en het is ook nog super makkelijk om te maken (en redelijk gezond, joepie!).

Dit heb je nodig:

4 bananen
150 gram bloem (je kunt dit brood ook heel makkelijk glutenvrij maken, met amandelmeel bijvoorbeeld, dit maakt het alleen wel weer iets duurder om te maken)
3 eieren
2 theelepels bakpoeder
1 flinke snuf kaneel
1 hand walnoten
Een beetje gemalen kokos naar smaak

Dit moet je doen:

Verwarm de oven voor op 170 graden en pel 3 van de bananen en prak deze plat met een vork.

Voeg de bloem, eieren, bakpoeder, kaneel en een beetje kokos toe aan de geprakte bananen en mix deze met de mixer of in de keukenmachine tot een glad mengsel.

Voeg de walnoten toe aan het beslag (laat er een paar liggen voor de versiering) en mix deze heel kort mee, zodat ze niet helemaal verbrijzelen.

Snij de laatste banaan in plakjes en roer door het beslag.

Giet het beslag gelijk verdeeld in een licht ingevette beslagkom en maak af door mooi te versieren met walnoten en een paar kokossnippers.

Doe het brood in de oven en bak hem in 50-60 minuten broodbruin, prik erin met een vork om te zien of hij ook vanbinnen gaar is.

Super lekker en echt ideaal om mee naar je werk/school te nemen. Als je hem in de koelkast bewaard, blijft het zeker 5 dagen goed en je kunt het zelfs invriezen!

Er valt ook van alles mee te varieren, mijn tips:

Drie flinke lepels magere kwark door het beslag voor een wat zompiger en frisser bananenbrood.

Een flinke snuf speculaaskruiden door het beslag, voor een koekachtiger effect.

Speltmeel gebruiken in plaats van gewone bloem voor een super vullend, maar nog steeds heerlijk brood.

Eet smakelijk!

p.s. laat het me horen als jij dit recept ook hebt gemaakt, ik ben benieuwd wat je er van vond! Of plaats er een foto van op instagram met #sterremix zodat ik het ook kan zien!