quote

Ik weet nog precies dat ik mijn eerste ‘make-up’ setje kreeg, een roze plastic bakje met oogschaduw, mascara, rouge en lippenstift, gewonnen op de kermis. Ik was enorm trots, want make up hebben voelde heel erg ‘groot’, ook al had ik geen idee wat ik er mee moest doen. Gelukkig had ik mijn grote zus, die zei dat ze me binnenkort wel uit zou leggen hoe alles werkte. Uiteraard kon ik daar niet op wachten en besloot ik dat ik het best zelf kon proberen, zo moeilijk kon het toch niet zijn? Jammer dat er toen geen foto van gemaakt is, maar misschien schets ik een mooi beeld voor jullie als ik vertel dat ik er van overtuigd was dat mascara bedoeld was voor je wenkbrauwen?
Inmiddels gaat het me gelukkig iets beter af, helaas zal ik nooit het meisje worden met perfect eyeliner-wings, maar ik zal NOOIT meer mascara in mijn wenkbrauwen smeren. En ik hoef ook helemaal geen beauty-expert te worden, het gaat erom dat ik het gewoon heel erg leuk vindt om met make-up en andere beautyspulletjes te prutsen en te experimenteren en inmiddels haal ik mijn spullen ook gelukkig niet meer van de kermis, maar heb ik denk ik wel ongeveer uitgevonden welke beautyspullen werken voor mij.
Vandaag laat ik jullie mijn favoriete cosmetica zien, dus niet alleen make up, maar eigenlijk gewoon alles wat ik qua gezichtsproducten graag gebruik om er iets appetijtelijker uit te zien.
Pas op: last van koopziekte? Verder lezen op eigen risico.

bewerkt

Favoriete dagcrème- Body Shop Vitamine E Moisture cream 

Met name in de winter heb ik vaak last van een droge huid en dus besloot ik afgelopen winter maar eens een goede dagcrème daarvoor te kopen. Ik hou heel erg van the body shop, omdat ik vind dat alle geurtjes die ze gebruiken in hun producten over het algemeen heel natuurlijk ruiken en ik vind het ook een pluspunt dat al hun producten dierproefvrij zijn.
Ik was vanaf de eerste keer al verliefd op deze dagcrème, hij ruikt heerlijk (beetje roos-achtig) en hij trekt heel snel in. Ik heb ook echt het idee dat mijn huid er mooier van wordt.
Enige nadeel is dat hij best wel prijzig is, ik geloof 20 euro voor dit niet al te grote potje, maar houd vooral de site van the body shop in de gaten, want ze hebben heel vaak kortingen. Ik geloof dat ik hem met 40% korting heb gekocht.

 

bewerkt-bbcream

Favoriete gezichtsbasis- Maybelline Dream BB Fresh

Dit is echt het beautyproduct wat al het langst niet te missen is in mijn make-uptasje. Ik gebruik hem denk ik nu al 5 jaar en er zullen al zo’n 30 tubes doorheen gegaan zijn. Hij is door de jaren heen trouwens wel iets veranderd, maar het blijft mijn favoriet.
Ik hou niet heel erg van foundation, omdat ik dit er al heel snel onnatuurlijk uit vind zien en het gewoon heel slecht en verstikkend is voor je huid. Gelukkig heb ik geen hele problematische huid (even afkloppen), dus ik hoef alleen wat rode vlekjes en oneffenheden te verbergen en daarvoor is deze BB echt perfect. Sowieso is de kleur ook precies goed voor mijn huidskleur, maar hij ziet er ook enorm natuurlijk uit.
Bovendien vind ik het voordeel van BB cream, dat je er ook nog wat aan hebt buiten het bedekken van je vlekkerige huid. Er zit bijvoorbeeld ook zonnebescherming in, en dat heeft je gezicht ook eigenlijk gewoon het hele jaar nodig.
Zo’n tubetje kost trouwens 9 euro, ik doe er meestal ongeveer 3 maanden mee.

bewerkt-gezichtsdoekjes

Favoriete make-up remover- PS Deep Cleansing Facial Wipes

‘s Avonds ben ik gewoon lui en als ik het dan niet heel makkelijk voor mezelf maak, dan laat ik mijn make-up gerust een nachtje zitten. Heel slecht en daarom heb ik altijd doekjes in huis om het mee te verwijderen.
Deze doekjes kocht ik bij de Primark en ze zijn niet eens mijn favoriet omdat ze mijn make-up goed verwijderen (wat ze wel doen), maar vooral door de geur! Ze ruiken echt goddelijk, dus Primark; maak hier alsjeblieft een luchtje van!
Bovendien kosten ze ook niks; per twee pakjes (dat zijn 50 doekjes) betaal je 1,50.

gezichtsmasker

Favoriete gezichtsmasker- Van Der Hoog Amazing Avocado

Ookal vind ik eigenlijk dat je avocado gewoon moet eten, omdat het te goddelijk is om voor iets anders te gebruiken, moet ik toegeven dat het ook gewoon een heel goed beautyproduct is. Dit masker is dan ook absoluut mijn favoriet, omdat ik er een babyzacht huidje van krijg.
Volgens internet kost hij 2,30, maar volgens mij koop ik hem altijd iets goedkoper bij de Etos. Oh bij de Action hebben ze hem trouwens ook soms en dan echt maar voor 1 euro ofzo.

mascara

Favoriete mascara- L’oreal Mega Volume Hippie

Ik heb van mezelf best wel lange wimpers (ja sorry, dat klinkt niet heel bescheiden) en daardoor vind ik dat veel mascara’s niet heel veel effect hebben. Maar toen was daar de hippie mascara! En die geeft dus echt mega volume (niet mijn woorden, maar die van de verpakking, maar ik ben het er wel mee eens).

lipcream

Favoriete lippenstift- NYX Soft Matte Lip Cream

Sinds iets meer dan een jaar ben ik helemaal gek op lippenstift, maar het probleem is dat ik ook best wel onhandig kan zijn. Voor ik het weet zit er dan meer lippenstift op mijn neus en kin dan op mijn lippen (vraag me niet hoe). Daarom koop ik bijna altijd lippenstift die goed en lang blijft zitten. Bijvoorbeeld de Maybelline Super Stay, maar die zijn helaas best wel prijzig. Toen ontdekte ik deze NYX Soft Matte Lip Cream, die ‘slechts’ 9 euro kost. Het fijne is dat hij praktisch niet afgeeft, maar hij is ook heel makkelijk mooi op te brengen. Bovendien vind ik het matte effect heel erg mooi ervan.
Ik heb hem inmiddels in de kleuren Antwerp, Ibiza en Amsterdam, waarvan de laatste mijn absolute favoriet is.

 
Dit waren mijn favoriete gezichtsproducten! In eerste instantie was het mijn bedoeling om gewoon ál mijn favoriete beautyproducten te laten zien, maar ik kwam er achter dat dit er zoveel waren dat het niet helemaal haalbaar was. Dus laat even weten in de reacties hieronder of jullie dit leuk vonden om te lezen, dan verschijnt er binnenkort nog zo’n artikel online, maar dan bijvoorbeeld met haarproducten of bodyproducten!
Oh en wat is jullie absolute favoriet qua beautyproducten? Nog aanraders? Ik vind het altijd leuk om nieuwe dingen te proberen!