kalender-oktober

Oeps, is het alweer oktober aanstaande zaterdag? Betekent dat dat ik alweer een maand op school zit? Jeetje…
Oh dat betekent trouwens ook dat mijn blog alweer twee maanden oud is, jeetje, wat groeien ze hard he? Haha oke, laat ik eerst even kijken naar het artikeltje dat ik een maand geleden schreef, met goede voornemens voor september.

 
Ik schreef dat ik het volgende wilde gaan doen in september:

 • Drie keer per week een leuke blogpost schrijven;
 • Minimaal één keer per week zwemmen (ook als mijn zus een keer niet kan, meestal haak ik dan af omdat ik het saai vind alleen);
 • Een nieuw baantje zoeken (en vinden);
 • Minimaal één boek lezen;
 • Serieus aan school werken, zodat ik niet (oké, minder) gestrest ben in de tentamenweek;
 • Mijn hele kamer grondig opruimen en vervolgens (voor de verandering) ook opgeruimd houden.

Laat ik eens een kleine evaluatie doen:

Punt 1: Drie keer per week een leuke blogpost schrijven. Drie keer per week is sowieso gelukt (ben ik stiekem best een beetje trots op). Leuk is natuurlijk een breed begrip, maar als ik zo terugkijk op de afgelopen maand ben ik over het algemeen best tevreden. Ik heb in iedere blog heel veel tijd gestoken en mijn best gedaan om het zo afwisselend mogelijk te houden. Ik merkte wel dat de bezoekersaantallen heel erg daalden sinds ik niet meer dagelijks blogde, dat was wel even jammer om te zien.

Punt 2: Minimaal één keer per week zwemmen. Ja oei, dit is niet helemaal gelukt. Ik heb wel iedere week yoga gedaan en de eerste twee weken van september wel gezwommen, maar vorige week en deze week lukte dit niet. Waarom dit niet lukte? Door punt 3!

Punt 3: Een nieuw baantje zoeken/vinden. Nou dat zoeken hoefde ik eigenlijk amper te doen, want mijn zus zag een briefje op de winkel van Simon Lévelt hangen, ik ging op gesprek en de volgende dag was ik aangenomen! Vorige week was mijn eerste werkdag (zoals je in mijn weekverslagje kon lezen) en komende week mag ik weer twee dagen werken. Heel erg leuk, maar daardoor lukte het me even niet om te gaan zwemmen deze twee weken.

Punt 4: Minimaal één boek lezen. Hmm ik heb afgelopen maand om precies te zijn 50 blz van mijn boek gelezen, dus dit voornemen is gefaald. Gelukkig is er weer een nieuwe maand (ik ga straks verder met mijn nieuwe goede voornemens).

Punt 5: Serieus aan school werken. Oei, dit is mijn grootst gefaalde punt van dit lijstje, ik merkte dat ik echt moeite had om er weer in te komen na de vakantie en dat ik thuis met van alles bezig was, behalve met school… Dat wordt nog wat.

Punt 6: Mijn hele kamer opruimen en opgeruimd houden. Hmm, ik heb een deel opgeruimd en daarbij heel veel zooi weggegooid, maar ik zou mijn kamer nou niet bepaald opgeruimd noemen. Nu is het zo dat mijn kamer 12 oktober verbouwd wordt (heel lang verhaal), dus komende maand zal ik wel moeten!


Wat zijn mijn goede voornemens voor oktober?

Ik merkte dat het maken van voornemens vorige maand en met name het delen ervan met jullie me best wel hielp om me aan mijn doelen te houden, dus voor oktober maak ik gewoon weer nieuwe voornemens!

 • Drie keer per week een leuke blogpost schrijven;
 • Vooruit werken met bloggen (van tevoren mijn artikelen inplannen dus);
 • Minimaal één boek uitlezen (poging twee);
 • Mijn kamer na de verbouwing leuk inrichten en netjes maken;
 • Minimaal een paar uur per week thuis aan school werken (of in de bieb natuurlijk);
 • Iedere week óf zwemmen óf naar yoga (ik zal niet meer iedere week naar yoga kunnen, omdat de les gelijk valt met mijn nieuwe werktijden);

Dat zijn dénk ik wel weer even genoeg doelen voor oktober, hopelijk bak ik er dan iets meer van dan vorige maand.

Zoals je kunt lezen blijf ik dus gewoon doorgaan met drie keer per week bloggen, vorige maand begon ik hier mee en ik wilde even testen of dit lukte en of ik dacht dat ik er nog wel meer kon doen. Helaas denk ik dat drie per week toch echt het beste is. Ik heb steeds super veel ideeën en er staat dan ook al een hele lijst onderwerpen klaar, maar om dit dan uit te werken kost ook nog eens heel veel tijd. Mijn handen jeuken om meer te schrijven, maar ik weet dat als ik dat doe, dat ik dan al helemaal niks meer aan school ga doen. Dus ik blijf hier gewoon even mee doorgaan en wie weet blog ik wel zoveel artikelen vooruit, dat ik in november weer meer kan publiceren!

Aangezien het stellen van doelen mij voor mijn gevoel echt heeft geholpen de afgelopen maand, ben ik wel benieuwd wat jullie doelen zijn! Dit is tegelijkertijd een tip: spreek uit wat je van plan bent, als je het deelt met anderen, dan voelt het eerder als falen als het niet lukt en dit is een hele goede drijfveer (vind ik). Dus laat me weten in de comments wat jij van plan bent in oktober!