stokjes

Het is december! Eindelijk. Stiekem had ik al weken het gevoel dat het december was en heb ik ook enorm veel zin in deze maand. De maand van sinterklaas, kerst, sneeuw, schaatsen, kaarsjes aan, met een dekentje op de bank, lichtjes en warme chocolademelk.
Chocolademelk hoort gewoon helemaal bij kerstfilms kijken, bij schaatsen, bij pakjesavond en bij de koude dagen. Door het jaar heen drink ik eigenlijk vrijwel nooit chocolademelk, maar zodra het een beetje koud begint te worden en de avonden extra donker zijn begint mijn trek naar warme chocolademelk met een flinke toef slagroom alweer.
Afgelopen jaren begon er een soort nieuwe trend op chocolademelk-gebied: de chocolademelkstokjes. Een stokje met een blok chocolade eraan, die je kon smelten in warme melk om zo je eigen chocolademelk te maken. Ik vond het er altijd super leuk uitzien, maar bedacht ook dat het erg leuk zou zijn om zelf te maken. Laat dat nou precies zijn wat ik afgelopen week heb geprobeerd!

Dit zijn de dingen die ik ervoor heb gebruikt: 

-Twee grote repen melkchocolade
-Twee kleinere repen witte chocolade
-Zachte fudge caramelstukjes
-Tapasprikkers
-Ijsblokjesvorm
-Kleine glaasjes

Ik vond het leuk om fudge te gebruiken, omdat dit in de kerstspecial van de Starbucks chocolademelk, maar je kunt van alles gebruiken wat jou lekker lijkt, of gewoon lekker basic alleen de chocola! Daar gaat het ten slotte uiteindelijk om.
Nou het verdere proces is echt geen hogere wiskunde.

Dit moet je doen:

Was en droog de ijsblokjesvorm goed af. Je kunt dus ook kleine glaasjes gebruiken, dan wordt je chocolademelk iets voller.

Smelt de chocoladesmaken om de beurt in het badje van Marie (au bain marie dus). Begin bijvoorbeeld met de melkchocola.

Als de chocola gesmolten is, giet hem dan in de vakjes van de ijsvormpjes en plant er een tapasprikker in.

Ik heb een beetje gespeeld met hoe vol ik de vakjes deed, want ik wist dat ik bij sommige de fudgestukjes of nog een laagje witte chocolade erbij wilde.

Snijd de fudgestukjes in kleinere blokjes en verspreid deze een beetje over de vakjes.

Smelt de witte chocolade in het badje van Marie en verdeel ook deze over de vakjes. Dit mag je geheel doen volgens jouw eigen creatieve ingevingen. Vergeet er alleen geen tapasprikker in de steken.

Laat de chocola een paar uur stollen in het vormpje. Vul daarna je gootsteen of een teiltje met een klein laagje warm water, laat hier de ijsblokjesvorm even in drijven en trek dan voorzichtig de stokjes eruit.

Zo simpel is dat!

Om er nu nog chocolademelk van te maken, warm je een beker melk op, doop je een stick erin en roer je tot het helemaal gesmolten is. Doe er naar smaak een lekkere toef slagroom op en klaar!

choclademelk