Afgelopen kerstvakantie heb ik mijn blog een klein beetje verwaarloosd. Van de drie artikelen per week kwam weinig terecht en dat vond ik best wel jammer, want ondanks dat ik bijna iedere dag moest werken, deed ik ook een hoop leuke dingen en had ik heel veel ideeën voor blogs.
Door het vele werken heb ik ook even geen weekverslagjes online gezet, aangezien deze dan zouden bestaan uit 1 of 2 dagen iets leuks doen en verder alleen maar werken, maar achteraf gezien vond ik dit toch een beetje jammer van alle leuke dingen die ik heb gedaan. Daarom deel ik vandaag met jullie een paar van mijn hoogtepunten en fijne momentjes uit mijn kerstvakantie. Kan ik na een gewone week school nog even wegdromen bij het vakantiegevoel!

thumb_IMG_2868_1024

Dit kwam wel al in mijn vorige weekverslagje, maar het was wel een hoogtepuntje: op kerstavond ging ik met mijn broers en vriendin van mijn broer de kroeg in! Dit is een traditie die we eigenlijk al jaren hebben, soms slaan we een jaartje over, maar we proberen het ieder jaar en het is altijd heel erg gezellig.

thumb_IMG_2944_1024

Toen was het eerste kerstdag! Ik sliep lekker lang uit, keek All you need is love terug in bad en daarna vertrokken we naar mijn oma om daar kerstig te dineren.

thumb_IMG_2897_1024

Ook tweede kerstdag begon ik lekker lui, met een kat op schoot en de tweede helft van All you need is love (jeetje, wat duurde die aflevering lang zeg).

thumb_IMG_2900_1024

Daarna aten we gezellig met mijn moeder, broers en de vriendin van mijn broer.

thumb_IMG_2907_1024

En het jonge katje van de vriendin van mijn broer! Nou oké, ze at niet mee, maar ze was wel gezellig op kerstbezoek en dus was ik de hele avond in katzwijm (há, katzwijm).

thumb_IMG_2903_1024

Daarna deden we met zijn allen het dobbelspel, wat volgens mij oorspronkelijk bedoeld is voor sinterklaas, maar het was erg leuk!

thumb_IMG_2913_1024

En speelden we triviant, waarbij ik won! Dat was zeker een hoogtepuntje, want ik win nooit spelletjes.

thumb_IMG_3039_1024

Tussendoor ging ik nog een paar keer sporten, wat ik nog steeds heel erg leuk vind (had stiekem toch ergens wel verwacht dat ik het na een paar weken op zou geven, maar nee!)

thumb_IMG_2976_1024

En toen was het oudjaarsdag! Ik vierde oud&nieuw eerst bij vrienden en daarna ging ik nog naar een feest in de stad met andere vrienden. Ik had echt een top oud&nieuw!

thumb_IMG_3004_1024

En op 1 januari was mijn grote broer jarig! Dus we begonnen de dag ietwat brakjes met taart en cappuccino.

thumb_IMG_3015_1024

Daarna kookte ik soep en spinazietaart voor de gasten en aten we met een hele gezellige groep mensen.

thumb_IMG_3011_1024

En probeerde ik mijn brakheid een beetje weg te drinken, wat verbazingwekkend goed hielp!

thumb_IMG_3032_1024

De volgende ochtend maakte ik oliebollen wentelteefjes, waar ik dit recept van maakte (mega aanrader!).

thumb_IMG_3101_1024

Verderop in de week ging ik samen met mijn broers en zus naar een bierproeverij in Rotterdam, voor de verjaardag van mijn broer. Het was een ontzettend leuke plek met een fijne hipstersfeer en enorm lekker eten (maar echt enorm lekker).

thumb_IMG_3130_1024

En toen brak alweer het einde van mijn vakantie aan, tijd om Denny af te tuigen. Owja hier herinnerde ik me opeens weer dat kerstbomen water nodig hebben. Tijdens het aftuigen kwam er ongeveer 3 kilo naald uit arme Denny vallen. Het was een pijnlijk afscheid, maar ik heb erg van hem genoten. Ik had me geen betere kerstboom kunnen wensen. (Lees het geboorteverhaal van Denny hier).

thumb_IMG_3096_1024

En daarna was het ook echt weer tijd om een weekplanning te maken, want het echte leven zou weer gaan beginnen! Gelukkig kan ik daarvoor nu mijn nieuwe Moleskine-agenda gebruiken, dat stilt de pijn weer een beetje.

Het was misschien geen échte vakantie voor mij, maar gelukkig heb ik nog heel veel leuke dingen gedaan en de feestdagen goed gevierd! Nu snel verder met het echte leven, want nog maar 1,5 week tot mijn tentamenweek begint!