Na dagen regen, kou en ellende is het dan eindelijk zover: zon! Och mensen, wat is dat toch heerlijk die eerste lentedagen. Wat hou ik van de mensen die meteen in grote kuddes op terrasjes gaan zitten of dolenthousiast in korte broek naar buiten gaan. Wat zijn we toch lekker Nederlands met z’n allen! Ik doe stiekem ook gewoon mee hoor, al gaat die korte broek mij toch wel echt te ver. Mijn ‘tussenjas’ (wat echt het meest verschrikkelijke Nederlandse woord ooit is trouwens) is alweer uit de kast en ik sta op iedere straathoek als een idioot naar de krokusjes te glimlachen. Ik ben gewoon even helemaal klaar met de winter en het slechte weer! Weg met stampot en go salade! Vandaar ook dat ik vandaag een receptje met jullie deel van iets wat ik de afgelopen tijd misschien wel wekelijks eet; een heerlijke makkelijke en vullende salade. Ik neem hem zelf graag mee naar college in een tuberwarebakje, of eet hem als bijgerecht bij het avondeten; eigenlijk kan dit gewoon de hele dag!

Dit heb je nodig:

1 hand sla (maakt niet zoveel uit welk soort);
Zachte geitenkaas;
Een paar cherrytomaatjes;
Ongeveer 50 gram couscous (dit is een wilde gok, gewoon 1 kleine portie);
Een kwark blokje bouillon;
Pijnboompitjes;

Dit moet je doen:

1 Kook een beetje water in de waterkoker (je hebt 80 ml nodig ongeveer)

2 Giet het water in een kommetje en doe hier de couscous en het stukje bouillonblok erbij en roer het even door elkaar. Laat het staan tot de couscous helemaal ingeweekt is.

3 Zet een koekenpan op het vuur met de pijnboompitjes, zonder boter of olie. Let hier heel goed op en roer regelmatig, want die kleine dingetjes zijn erg snel aangebrand.

4 Snijd de tomaatjes in kwartjes en de geitenkaas in stukjes en doe samen met de hand sla in het bakje bij de couscous.

5 Doe als laatst de geroosterde (lichtbruine) pijnboompitjes erbij en roer alles door elkaar.

Zo simpel is dat! Bijna geen afwas, bijna geen werk en wel een hele lekkere, gezonde lunch (of zomerse avondmaaltijd, voor de enthousiastelingen onder ons).

DSC_0006