Gister is mijn allereerste blog online gekomen, best wel spannend was dat! Ik bleef maar vernieuwen om het aantal bezoekers te kunnen zien haha.
Vandaag leek het me leuk om wat meer over mezelf te vertellen. Daarom heb ik de ‘get to know me tag’ voor jullie ingevuld, die volgens mij eigenlijk bedoeld is voor youtube, maar ik vond hem ook wel toepasselijk voor deze tweede blog en een mooie manier om mezelf wat uitgebreider voor te stellen.

varkentjefoto-2IMG_5641

Wat is je tweede naam?

Ik heb een tweede én een derde naam; Eva Maritza. Dus ik heb twee voornamen, twee doopnamen en dan gelukkig wel maar één achternaam. Anders hadden ze mijn ID-kaart langer moeten maken denk ik.

Wat is je lievelingskleur?

BLAUW. Ik heb een tijd gehad dat ik echt bijna alleen maar blauwe kleding droeg, dat is gelukkig wel een beetje weg, maar mijn kamer is blauw met wit en dat vind ik echt een geweldige combinatie.

Wie was je eerste beste vriend(in)?

Dat was Wiyanna, vroeger paste mijn moeder altijd op haar en zij was drie maanden jonger dan ik. Als kleine baby’tjes en peutertjes waren we met name ook bezig met elkaar terroriseren, maar daarna hebben we de héle basisschooltijd bij elkaar in de klas gezeten.

Hoe lang ben je?

1 meter en 67 cm, maar op mijn ID-kaart staat 1.68, dat heb ik gelogen omdat het mooier klonk vond ik.

Honden of katten?

Sowieso katten, al vind ik honden ook vaak wel lief, maar katten zijn niet te verslaan en ik ben gewoon meer een ‘kattenmens’.

Het grappigste moment op school?

Jeetje, ik kan écht even niks concreets bedenken, maar sowieso waren alle drama-lessen (toneel) altijd hilarisch en daarom ook mijn favoriete uurtje van de week toentertijd.

In hoeveel landen ben je geweest?

1 Nederland 2 Duitsland 3 Frankrijk 4 Italië 5 Polen 6 Zweden en 7 Spanje, een hoop te ontdekken nog dus!

Studeer je of heb je gestudeerd?

Jazeker! Het komende jaar begin ik met mijn tweede jaar CMD (communicatie en multimedia design) in Utrecht.

Wat was je favoriete en wat was je meest gehate vak op de middelbare school?

Mijn favoriete vak was drama en mijn meest gehate vak was wiskunde. Al vielen de wiskundelessen nog wel mee, omdat ik tijdens de les nooit bezig was met wiskunde haha. De allerergste les was dan eigenlijk Frans, omdat ik doodsbang was voor mijn lerares.

Wat is je lievelingsdrankje?

Koffie! Het liefst een lekkere cappuccino met soyamelk (ik vind soyamelk oprecht heel erg lekker, dit is niet uit hipsteroverwegingen) of een Caramel Macchiato van Starbucks. Daarnaast word ik ook heel erg blij van smoothies en op een warme zomerdag een ice tea lemon.

Wat is je lievelingsdier?

Al vanaf mijn derde jaar ben ik gek op varkens; toen vooral omdat ze roze waren, maar ik vind ze nog steeds heel erg schattig. Daarnaast heb ik ambities om een crazy cat lady te worden (lees: voor altijd single blijven en 50 katten in huis nemen), want ik ben echt gek op katten.

Wat is je lievelingsparfum?

Ik heb sinds iets meer dan een jaar Ma Vie van Hugo Boss en die vind ik heel erg lekker en ik vind het ook leuk dat niet super veel mensen hem dragen (volgens mij), anders wordt het zo een massageurtje.

Thee of Koffie?

In principe koffie, maar na de middag drink ik liever thee omdat ik anders bang ben dat ik nooit meer kan slapen. Het liefst drink ik dan groene thee citroen van Clipper (aanrader).

Hoe wil je je kinderen later gaan noemen?

Vroeger had ik een pop die ik overal mee naartoe sleepte en die heette Luna. Eigenlijk heb ik altijd het plan gehad om mijn dochter later ook zo te gaan noemen, maar inmiddels hoor je zoveel honden en katten die Luna heten, dat ik dat misschien een beetje zielig zou vinden.
Voor een jongen heb ik ook al een naam bedacht, maar dat blijft een geheim, want die naam ga ik ooit hoe dan ook gebruiken haha 🙂

Aan welke sport doe je/ heb je gedaan?

Vroeger heb ik op ballet, turnen en zwemles gezeten en heb ik een hele tijd paardgereden op onze eigen pony.
Op dit moment zwem ik iedere week met mijn zus (gewoon baantjes zwemmen), dit vind ik heel erg lekker en ontspannend. Vorig jaar deed ik een hele tijd aan yoga en dit mis ik heel erg dus dit ga ik binnenkort waarschijnlijk weer oppakken.

Wat is je lievelingsboek?

Het mooiste boek dat ik tot nu toe heb gelezen is ‘De Vriendschap’ van Connie Palmen.
Het leukste boek dat ik tot nu toe heb gelezen is ‘De honderd-jarige man die uit het raam klom en verdween’ van Jonas Jonasson.
Het spannendste boek dat ik tot nu toe heb gelezen is ‘Mannen die vrouwen haten’ van Stieg Larsson (en het tweede deel ervan- de rest moet ik nog lezen).
En nee ik kan niet kiezen haha.

Wie zijn je favoriete youtubers?

Ik ben niet zo’n hele actieve youtube-volger. Ik heb soms meer gewoon een dag dat ik er super veel achter elkaar kijk en mijn kamer niet uitkom. Maar er zijn er twee die ik oprecht wel heel leuk en interessant vind en waar ik dan ook bijna alle video’s van kijk:

Anna Nooshin: haar vlogs zijn heel vermakelijk om naar te kijken, omdat ze een heel spannend en afwisselend leven heeft (dat bovendien best jaloersmakend is). Ergens in de komende week komt er een artikel over haar eerste boek On Top online trouwens!

Boncolor: ik vind haar en haar vriend echt heel grappig en ik word gewoon heel erg vrolijk van haar vlogs. Ze kan van iets heel normaals zoals naar de snackbar gaan of boodschappen maken een hele happening maken in haar vlogs en daardoor is het ook weer iedere dag heel leuk om te zien.

Wat is je favoriete film?

Wat een onmogelijke vraag, meestal als ik een film aanzet is dit echt als ontspanning en daarom zijn de meeste films niet echt van een hoog niveau haha.
Disneyfilms zijn wat mij betreft altijd goed voor de ontspanning en voor de echte meidenavonden pak ik toch het liefst The Notebook of Easy-A erbij.
En qua iets beter niveau films dan toch wel de clichés: Les intouchables, Amélie en Shawshank Redemption.

Ben je single of bezet?

Single.

Hoe ziet een ideale eerste date voor jou eruit?

Op dit moment is geen date toch wel het meest ideale voor mij haha, ik heb liever een kat 🙂

Hoeveel vriendjes heb je gehad?

Drie.

Wat is je favoriete herinnering uit je jeugd?

Zoals ik hierboven al beschreef ben ik al sinds mijn jeugd gek op varkens. Toen ik een keer op vakantie was met mijn familie hoorden we dat er daar in de buurt een varkensboerderij zat waar je speurtochten mocht doen en bij de varkens mocht kijken. Ik was toen acht en vond het natuurlijk helemaal te gek. Toen de boerin hoorde hoe gek ik was op varkens mocht ik daarnaast ook nog eens een biggetje vasthouden die de dag ervoor geboren was. Gelukkiger kon je me toen niet maken! (Een foto hiervan staat bovenaan dit artikel)

Welke vreemde talen spreek je en hoe goed?

Ik spreek vrij gemakkelijk Engels (al klink ik vaak uit zenuwen als een boer die Engels probeert te praten als ik een keer echt iemand in het Engels te woord moet staan) en daarnaast heb ik Frans gedaan op de middelbare school, verstaan doe ik dat nog steeds wel redelijk, spreken; liever niet haha.

Heb je broers of zussen?

Ja ik ben de jongste van vier, mijn zus is de oudste en daarna kwamen mijn twee broers.

Hoe zou je jouw fashion-smaak omschrijven?

Casual-chic denk ik in de officiële termen. Ik hou heel erg van de trend met kraagjes die bovenuit je trui o.i.d. uitsteken. Verder verwerk ik vaak een gek printje in mijn outfit (ik spaar kattenshirts haha), maar dan zorg ik dat de rest van mijn outfit vrij basic is om dat weer te compenseren.

Wat is je favoriete restaurant?

Ik denk Sumo want; sushi, maar het leuke aan uit eten gaan vind ik eigenlijk ook vooral om nieuwe dingen te proberen.

Wat is je favoriete serie/ tv-programma?

Daar hoef ik geen seconde over na te denken, dat is Friends. Heb ik denk ik letterlijk al 15 keer gekeken en het blijft geweldig.Verder vind ik Breaking Bad, Californication, New Girl en Modern Family ook echt heel goed.

PC of Macbook?

Macbook, mijn macbook is mijn baby.

Welke telefoon heb je?

Ik heb sinds kort een iPhone 6 en daarvoor heb ik super lang de iPhone 4 (ja die bestaat nog ja) gehad, dus ik ben team Apple!

Welke slechte gewoontes heb je?

Vind ik moeilijk, want ik probeer slechte gewoontes mezelf altijd zo snel mogelijk af te leren. Ik denk dat mijn luiheid en slordigheid mijn slechtste en moeilijkst af te leren gewoontes zijn.
Verder nog iets kleins: ik was iedere dag mijn haar, IEDERE dag. Maar dat wil ik ook graag af leren.

Nou dat waren dan de dertig vragen van de get to know me- tag. Ik vond sommige vragen nog best wel lastig (en ook een beetje vreemd), maar het was ook wel weer leuk. Het deed me ergens wel een beetje aan de vriendenboekjes van vroeger denken haha.

Ik hoop dat jullie het ook leuk vonden en weer iets wijzer zijn geworden over wie en hoe ik ben.

Welke vraag vonden jullie nog missen in deze lijst? Laat het weten in de comments!