schermafbeelding-2017-01-10-om-18-04-22

Zo daar ben ik weer!
Mijn strakke blog-uploadschema werd even woest doorbroken en de laatste weken heb ik aardig wat steekjes (blogjes) laten vallen. Het leek namelijk misschien vakantie, maar deze arme meid was gewoon aan het werk hoor! En daarnaast stond er ook aardig wat schoolwerk op de planning waar ik niet aan toe kwam naast het werken, dus begon ik bloggen even als een last en een verplichting te zien en dat is absoluut niet wat ik wil!
Wel jammer, want ik had enorm veel leuke ideeën voor nieuwjaarsblogs en dat soort poespas, maar eigenlijk heb ik gewoon besloten om te doen alsof het nog steeds begin januari is en ookal hebben de meeste van ons hun voornemens waarschijnlijk allang keihard verbroken, ik ga vandaag mijn goede voornemens aan jullie vertellen!
Het leuke is dat ondanks dat ik vorig jaar deze blog nog helemaal niet had, ik toch voor mezelf toen heb opgeschreven wat mijn goede voornemens voor 2016 waren. Eens kijken wat daar van terecht is gekomen!

Goede voornemens 2016:

1 Minstens 2 Europese hoofdsteden bezoeken.

Mocht Amsterdam meetellen, dan is dit gelukt. Ik ben afgelopen jaar naar Berlijn geweest, maar verder dan dat ben ik niet gekomen. Berlijn was wel te gek trouwens, maar dit is ook het enige ‘buitenland’ tripje dat ik afgelopen jaar maakte en dat vind ik wel heel jammer.

2 Minstens 12 boeken lezen.

Ik deed mee met de Goodreads Reading Challenge. Ik wilde 12 boeken lezen, maar ben uiteindelijk niet verder gekomen dan 8,5. Vind ik ook nog best netjes!

3 Meer schrijven.

Dit is wel grappig, omdat ik toen al stiekem het verlangen had om een blog te beginnen! Meer schrijven is in ieder geval iets wat zéker gelukt is dus!

4 Alle tijdschriften lezen die ik binnenkrijg.

Dit heeft wellicht wat uitleg nodig; ik ben een ernstig tijdschriftliefhebber. Ik heb een abonnement op de Elle, Glamour en de Flow, maar uiteindelijk heb ik nooit iedere maand te tijd om deze alle drie te lezen. Afgelopen jaar ben ik daar niet veel beter in geworden, maar heb ik soms wel een momentje genomen om een paar terug te lezen!

5 Leren tekenen.

Ja oei, ik bak er nog steeds vrij weinig van, al heb ik er wel wat meer mee geoefend (vooral voor school).

En nu de goede voornemens voor 2017:

1 Een goed ochtendritueel ontwikkelen en deze proberen iedere dag te herhalen.

Ik ben echt een chaoot in de ochtend en ontbijt de helft van de ochtenden niet, blijf regelmatig te lang liggen en het enige wat vaststaat is dat ik even onder de douche spring. Dat terwijl ik juist merk hoe belangrijk het is om de dag goed te beginnen; een fijne ochtend maakt een fijne dag en wanneer ik ‘s ochtends meteen moet haasten en chagrijnig ben, is het lastig daar later weer vanaf te komen. Dus wil ik komend jaar hier wat georganiseerder in zijn en een soort vast ritueel maken (ga ik ongetwijfeld nog een keer over bloggen),

2 Iets nieuws leren.

Eigenlijk zou ik komend jaar heel graag Spaans willen leren en ben ik al een beetje kijken naar een Spaanse cursus om in de zomer (in Spanje) te gaan doen, maar dit is tot nu toe alleen nog maar een vage droom. Vandaar dat ik het even wat algemener verpak: iets nieuws leren, en wie weet wordt dat wel iets heel anders!

3 Iets doen wat ik nog nooit heb gedaan.

Kan heel algemeen opgevat worden en eigenlijk weet ik zelf ook nog niet zo goed hoe ik dit ga invullen. Of dit nou mijn eerste tatoeage zal worden of dat ik ga bungeejumpen (dat laatste lijkt me erg stug in mijn geval #hoogtevrees, maar je weet het maar nooit!)

4 Naar het buitenland.

Zoals ik hierboven al schreef, ben ik in 2016 alleen maar naar Berlijn geweest en heb ik verder geen voet over de grens gezet. Komend jaar ga ik dat eens even anders doen! Eigenlijk wil ik toch wel minstens een paar weken van 2017 in het buitenland spenderen.

5 12 boeken lezen.

Ik doe gewoon weer mee met de Goodreads Reading Challenge!

6 Mijn Propedeuse halen.

Ik zit nu in mijn tweede jaar, maar voor die propedeuse moet ik nog één tentamen halen. Sowieso is het gewoon een beetje een voornemen om me wat serieuzer met school bezig te houden komend jaar. Ik ga komend jaar ook stage lopen en dan wil ik wel een beetje iets toe kunnen voegen aan zo’n bedrijf!

7 Een balans vinden tussen verplichtingen en vrije tijd.

Misschien voor velen wel herkenbaar, maar nu werk ik een beetje in ‘periodes’; op het ene moment ben ik heel serieus (lees: gestrest) met school bezig, doe ik wat ik moet doen en doe ik weinig aan ontspanning en zie ik mijn vrienden weinig en het andere moment heb ik even totale schijt aan school en schoonmaken en verplichtingen en zie ik mijn vrienden heel veel en doe ik heel veel leuke dingen.  Komend jaar hoop ik meer een soort tussenweg hierin te kunnen vinden en mijn tijd een beetje te leren verdelen!

8 Bloggen.

Ik hoop dat ik gewoon lekker door blijf gaan met bloggen en volgend jaar gewoon weer een goede voornemens-lijst voor jullie kan schrijven!

Dit waren ze, mijn goede voornemens voor 2017! Valt mee hoe cliché toch? Gezond eten deed ik eigenlijk al, ik ga mooi niet stoppen met snoepen en sporten doe ik gewoon lekker wanneer ik er zin in heb (wat gelukkig best regelmatig is!).

Eens kijken wat ik er van ga bakken.
Gelukkig nieuwjaar lieve luitjes!