Het is alweer héél lang geleden dat ik mijn eerste (en tot nu toe enige) haarstukje maakte en heel enthousiast aankondigde dat dit vanaf nu vaker online zou verschijnen. Ehm, nouja helemaal gelogen heb ik niet, alleen heeft het even op zich laten wachten. Het vergt ook wel wat planning met een drukke kapster (/zus) en omdat er ook nog een fotograaf nodig is (/moeder), maar hier is er dan eindelijk weer één!
Mijn zus heeft haar uiterste best gedaan en ik moet gelijk even aangeven: aan het gevloek en gepiep achter me te horen was het geen makkie, maar het meisje van wie we de youtube-tutorial volgde deed het bij zichzelf (wat ook errug lastig was, zei ze, maar dan in het Amerikaans en met een stem die een beetje op mijn zenuwen werkte), dus wie weet is het gewoon alleen de eerste keer lastig.
Oké hier is het stappenplan:

stap1

Pak bovenop het hoofd een grote pluk haar vanaf de kruin (dus niet helemaal vooraan de haargrens) en verdeel deze in vijven met je hand (hoeft dus niet heel precies enzo). Vier van deze plukken houd je tussen de vingers van je rechterhand en ééntje in de linkerhand.

stap2

Oké nu komt het ingewikkelde gedeelte. Je hebt de eerste pluk in je linkerhand, tussen je duim en wijsvinger en de andere plukken tussen de vingers van je rechterhand.
Neem de ringvinger van je linkerhand en doe deze onder de tweede pluk door en over de derde pluk heen. Daarna doe je je middelvinger over allebei, zodat je het vast kunt houden. Nu ga je met de wijsvinger van je linkerhand onder de vierde pluk door en over de vijfde pluk.
De vierde pluk valt er nu een beetje uit en deze neem je tussen de wijsvinger en duim van je linkerhand.
Nu voeg je nieuw haar (van de zijkant van je hoofd) toe aan de pluk tussen je wijsvinger en middelvinger. Oké dit is eigenlijk al je eerste rij, maar dit was ook het punt waarop ik mijn zus hoorde jammeren dat er nog helemaal niks gebeurd was. Uiteindelijk komt het goed, adem in, adem uit ennn door.

stap3

Oké na de eerste rij ga je weer hetzelfde doen de andere kant op (let maar even niet teveel op deze foto, dit is pas na een paar rijen te zien). Dus: pak met je rechterhand de pluk van tussen je duim en wijsvinger en ga met de ringvinger van je rechterhand onder de volgende pluk door (de vierde dus) en over de derde pluk. Doe je middelvinger over beide plukken heen om het vast te houden. Ga met de wijsvinger van je rechterhand nu onder de tweede pluk door en over de eerste. De tweede pluk hangt nu weer los en doe je tussen je duim en wijsvinger en je voegt weer een plukje haar toe aan het plukje tussen je wijsvinger en middelvinger. Enn het zelfde verhaal weer terug.

stap4

Na heel veel rijen kom je op het punt dat je geen haarplukjes meer bij kunt voegen. Vlecht gewoon op dezelfde manier door, maar laat het plukjes toevoegen weg (want dat kan dus niet meer #logica).

stap5

Als je bijna helemaal beneden bent (of gewoon een stuk daarboven, zoals bij mij), doe je er een elastiekje in. Pluk het geheel nog een klein beetje uit, zodat het iets minder strak zit en klaar!

resultaatdichtbijresultaatver

En zo ziet het resultaat er dan uit!

Het enige dat je nu nog hoeft te doen is nonchalant poseren voor een piano en de foto op instagram te zetten met #sterremix en/of #haarstukje.