DSC_0053

Had mijn vorige blog nog de titel ‘heerlijk lenteweer’, voelt het nu weer compleet als winter! Winterjas aan, slapen met een warme kruik. Ik ben helemaal in de war. Het schijnt zelfs dat afgelopen pasen kouder was dan afgelopen kerst!
Des te meer reden voor lekker warm comfortfood. En laat deze heerlijke tomatensoep daar nou een perfect voorbeeld van zijn. Het is een recept van mijn moeder, die ondanks haar gebrek aan kooktalent (tja, sorry mam), erg goed is in soep maken. Het idee om deze soep te maken ontstond dan ook omdat ik er letterlijk over gedroomd had. Zó lekker.

Dit heb je nodig (voor 4 porties, gok ik. Geschikt om in te vriezen trouwens):

Een kilo tomaten;
Twee grote uien;
60 gram (lettertjes)vermicelli;
2 blokjes groentebouillon.

Verder:

Twee grote pannen;
Een staafmixer;
Een (pureer)zeef (google maar even).

Dit moet je doen:

1 Snijd de ui in stukjes;
2 Was de tomaten en snijd in kwarten;
3 Bak de ui glazig in een grote pan en voeg daarna meteen de tomaten toe;
4 Wacht niet te lang met het toevoegen van 2 liter water en de bouillonblokjes;
5 Laat het geheel ongeveer 20 minuten koken, tot de tomaten goed zacht zijn geworden;
6 Pureer de soep met een staafmixer en mocht je net als ik niet van velletjes in je soep houden, kun je hem daarna nog door een (pureer)zeef doen om deze eruit te halen (is gewoon wel echt het lekkerst);
7 Voeg als laatst de vermicelli toe en kook deze nog even mee volgens de verpakking;

Je heerlijke, verse, verwarmende soep is klaar!

Hij is best wel vullend, maar toch is het heel lekker om er brood met kruidenboter bij te eten (vooral Liefde&Passie speltbrood, of stokbrood).

P.s. laat het me horen als jij dit recept ook hebt gemaakt, ik ben benieuwd wat je er van vond! Of plaats er een foto van op instagram met #sterremix zodat ik het ook kan zien!