Vroeger was het ongeveer het hoogtepunt van het jaar als de Intertoys-catalogus op de deurmat viel, altijd een paar weken voor sinterklaas. Vervolgens ging ik met pen en papier aan de slag en spitte ik met hebberige oogjes de hele catalogus door, terwijl ik alles noteerde wat ik wilde hebben. Alles wat ik vervolgens voor sinterklaas kreeg, streepte ik af en zo kon het lijstje door als verjaarslijstje (in januari).
Toen afgelopen week de Ikea-catalogus in het postmandje verscheen, kreeg ik heel even een flashback naar dit gevoel. Het is dan wel nog lang geen sinterklaas en ik ben nog lang niet jarig (en mijn bankrekening al helemaal niet). Toch kreeg ik weer even zin om een lijstje te maken van alle leuke dingen in de folder en dan kan ik het net zo goed meteen met jullie delen toch?
Het is trouwens geheel ongesponsord (haha ik mocht willen dat ik voor de Ikea gesponsord werd).

thumb_IMG_0097_1024thumb_IMG_0126_1024

Zo’n bedtafeltje is echt super leuk om lekker in bed mee te ontbijten, maar lijkt me ook best wel handig voor als je op de bank eet (vooral als je net zo onhandig daarin bent als ik). Mijn moeder gebruikt trouwens zo’n bedtafeltje als laptoptafeltje, voor als ze series kijkt in bed. Ook heel handig, want dan raakt je laptop minder snel oververhit.
Dat brengt mij op het plaatje er naast: de laptophouder! Dit lijkt me ideaal om te gebruiken als ik vanaf mijn bankje aan het laptoppen ben of bijvoorbeeld een film wil kijken. Volgende keer als ik in Ikea ben maar eens kijken hoe hoog hij is!

thumb_IMG_0098_1024thumb_IMG_0099_1024

Ook heel schattig en handig; deze karaffen met een dekseltje! Dan weet je zeker dat er geen insecten in je drinken vliegen en het staat wel veel gezelliger dan een gewone plastic fles.

thumb_IMG_0100_1024 thumb_IMG_0102_1024

Dit soort lampen vind ik altijd zo leuk! Doet me heel erg aan dat Pixar introotje denken haha.
En op deze schommelstoel ben ik ook helemaal verliefd. Het is dat er op mijn kamer met geen mogelijkheid nog zo’n stoel bij past, maar als ik ooit groter ga wonen, dan staat een schommelstoel sowieso op mijn lijstje! Vroeger had ik er ook altijd één in mijn kinderkamer staan.

thumb_IMG_0119_1024thumb_IMG_0114_1024

Deze roltafeltjes vind ik altijd super leuk! Die linker hebben ze in de winkel ook altijd in het mintgroen en daar ben ik echt verliefd op. Iedere keer als ik in de Ikea ben, ga ik daar even verliefd naar staren. Helaas is hij veel te duur (voor mijn studenten budgetje) en heb ik hem op het moment echt niet nodig. Ik zou er denk ik zoiets mee doen!
De roltafel rechts is iets beter betaalbaar, maar ja die is ook wel wat minder hip en retro.

thumb_IMG_0105_1024thumb_IMG_0124_1024

Een theepotje voor maar 8 euro? Ik koop niet echt dagelijks theepotten, maar volgens mij is dat best wel goedkoop! Deze gaat zeker op mijn wishlist. Met dit warmere weer drink ik amper thee, maar in de winter des te meer!
Dit blauwe bord gaat niet op mijn lijstje, want die heb ik namelijk al! Toch wilde ik ze even laten zien, omdat ik het wel een hele goede tip vind. Blauw is altijd goed en je eten ziet er gelijk insta-waardig uit op deze gezellige bordjes.

thumb_IMG_0122_1024 thumb_IMG_0120_1024

Als we toch bezig zijn met servies, ga ik lekker nog even door. Deze servieslijn vind ik zo schattig! Mooi versierd, maar toch heel subtiel en minimalistisch. Ik ga eens kijken hoe ze er in het echt uit zien, want ik ben altijd zo lui met de afwas, dat ik altijd schaaltjes te kort kom voor mijn ontbijt.

thumb_IMG_0116_1024 thumb_IMG_0110_1024

Door naar de categorie lampen. Die linker is echt zo lekker retro! Wel echt zo’n lamp die waarschijnlijk binnenkort de hele wereld heeft (dat is vaak met Ikea-producten), maar lijkt me heel leuk staan bij een witte muur!
Die rechter lamp lijkt nu niet zo bijzonder, maar als je goed kijkt, zie je dat er van die kleine gaatjes in zitten en dat geeft een super leuk, bijna oosters effect als het donker is en hij aanstaat (denk ik hoor, ik heb hem niet uitgeprobeerd).

thumb_IMG_0109_1024 thumb_IMG_0129_1024

Oké een broodtrommeltje is misschien niet echt cool, maar het is wel echt super handig. Vooral als je (zoals ik helaas) ook wel eens tot ‘s avonds laat colleges hebt, dan lijkt het me ideaal om salades of snacks in mee te nemen!
Het hang-ding rechts is ook echt uitgevonden voor studenten denk ik. Hij lijkt me echt ideaal op mijn kleine studentenkamertje. Je hangt hem aan je deur, kunt altijd op het laatste moment nog even je haar checken (dat is gewoon een eerste levensbehoefte) en je hebt gewoon een klein beetje extra opbergruimte. Misschien zou ik mijn sleutels dan ook wat minder vaak kwijt raken.

thumb_IMG_0130_1024 thumb_IMG_0135_1024

Je ziet het op de foto misschien niet zo goed, maar het dekbedovertrek links is heel licht babyblauw, super mooi! Meer hoef ik er eigenlijk niet over te zeggen, ik ben gewoon gek op babyblauw!
Het dekbedovertrek rechts zou echt perfect in mijn collectie overtrekken passen haha, op de een of andere manier heb ik alleen maar bloemetjes! En allemaal van de Ikea natuurlijk.

thumb_IMG_0127_1024 thumb_IMG_0118_1024

Oh deze bank zou echt zo uit een duur vintage-winkeltje kunnen komen! Ik hou echt van die diep blauwe kleur, al is het misschien ook wel weer een beetje duister voor in huis (ik hou van een lichte inrichting). Toch vind ik hem wel heel erg mooi!
En natuurlijk heb ik het aller hipsterste (ja dat is een woord, vind ik) voor het laatst bewaard. Een heel paleisje voor je plantjes! Dit kan toch echt zo op Pinterest?

 

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om zo een beetje mee te kijken in de ikea-gids. Ik weet in ieder geval waar ik binnenkort weer een keertje heen ga!
Wat vinden jullie het allerleukste item?