Het is donderdag en dat betekent dat het weer tijd is voor een recept! Vandaag heb ik een hele leuke, iets wat voor mij namelijk echt jeugdsentiment is en wat mijn moeder in haar jeugd ook al at: rijstekoekjes.
Het is volgens mij een beetje een vergeten recept, terwijl het echt heel erg lekker is en super handig voor studenten, omdat je het ideaal is om je restjes rijst mee op te maken. Daarnaast is het heel makkelijk om te maken en heb je er maar weinig voor nodig.

Dit heb je nodig:

Een restje rijst (ik vroeg mijn moeder hoeveel rijst ze er ongeveer in deed, dat was blijkbaar een hele moeilijke vraag. Uiteindelijk kwamen we er op uit dat het ongeveer drie opscheplepels moeten zijn. Wat naar mijn mening gewoon ‘een portie’ is, maar mijn moeder vond ‘portie’ geen goed benaming, omdat dat volgens haar er vanaf hing hoe groot de portie was. Tja.)
Een kleine opscheplepel bloem (na het uitvinden van de benaming ‘opscheplepel’, wilde ze blijkbaar het gehele recept hiermee doen)
Een halve opscheplepel suiker
Eén eitje
Melk (onbekende hoeveelheid)
Een flinke snuf kaneel
Een beetje poedersuiker

Dit moet je doen:

Doe de rijst, de bloem, suiker, kaneel en het eitje in een kom en meng door elkaar.

Voeg melk toe tot het een vloeibaar beslag wordt (niet pannenkoekenbeslag-vloeibaar, maar wel zodat het een beetje druipt).

Zet een koekenpan op en laat er een klontje boter in smelten.

Nu kun je de koekjes in de pan scheppen. Het lekkerste is ongeveer één opscheplepel per koekje, want dan worden ze lekker dun. Ze zijn uiteindelijk ongeveer zo groot als een stroopwafel.

Laat ze bakken tot ze mooi bruin zijn (nu wel net als een pannenkoek) en vergeet natuurlijk niet om te draaien tussendoor.

Serveer met een beetje poedersuiker en kaneel er overheen. Vroeger aten wij ze meestal als nagerecht, maar bij de koffie of als ontbijt zijn ze ook heel erg lekker! En het is weer eens iets anders om bijvoorbeeld gasten voor te schotelen 🙂

Eet smakelijk!

p.s. laat het me horen als jij dit recept ook hebt gemaakt, ik ben benieuwd wat je er van vond! Of plaats er een foto van op instagram met #sterremix zodat ik het ook kan zien!