kalender September

Jeetje zeg, is het echt alweer september morgen? Ben ik dan echt al een maand aan het bloggen? Het is echt een mega uitgemolken cliché; maar augustus is echt voorbij gevlogen en ik kan echt niet geloven dat dit dus al mijn 31e blog is!
Ik heb echt maanden van tevoren al het idee gehad voor deze blog, voordat ik er aan begon, omdat ik zeker wilde weten dat ik het echt wilde en ik er echt tijd in wilde steken en ik moet zeggen: ik had nooit verwacht dat ik het zo leuk zo vinden. Dat meen ik echt. Oké, soms heb ik eventjes geen inspiratie of heb ik lichte stress omdat ik nog een blog moet schrijven voor 15 uur, maar juist dan ben ik vaak extra trots op een blog, omdat het ietsjes meer moeite en inzet kostte om hem te maken.
En wauw, het klinkt misschien heel erg stom, maar ik had echt niet verwacht dat mensen ook echt zouden gaan lezen wat ik schrijf! Ik had me er helemaal op ingesteld dat ik in de eerste weken vooral voor mezelf zou schrijven, maar ik krijg steeds meer reacties, zowel in ‘het echte leven’ als op mijn blog zelf en dat vind ik echt super leuk en motiverend. Dus dank jullie wel allemaal daarvoor!

Maar goed, tot zover even deze speech. Afgelopen maand heb ik dus iedere dag een artikel gepubliceerd en dat was super leuk (ja, ik zeg het gewoon nog een keer), maar ook best wel heel veel werk. Niet om te klagen ofzo, want het was de moeite meer dan waard, maar het is nou eenmaal een feit dat het best veel tijd kost.
In augustus had ik ook alle tijd hiervoor, maar -ondanks dat ik nog keihard in de ontkenningsfase zit- aankomende maandag zit ik weer in de studiebanken (is dat iets?) en zal ik weer heel veel tijd moeten steken in mijn schoolwerk.
Ik baal hier best een beetje van, want buiten dat ik nog even helemaal geen zin heb om met mijn neus in de boeken (in het geval van mijn studie eerder met mijn neus in mijn computer) te zitten, zal dit gaan betekenen dat ik veel minder tijd ga hebben voor mijn blog en dat het mij niet meer gaat lukken om iedere dag iets te gaan schrijven.

Daarom heb ik -met tegenzin- besloten dat ik vanaf nu drie keer per week een artikel online zet; op maandag, woensdag en zaterdag om 15 uur. Ik ga de maand september eens proberen hoe dat gaat en mocht ik nou merken dat ik heel veel tijd over heb of juist dat ik de drie artikelen niet red, dan verzin ik voor oktober een nieuwe formule.
Ik heb nu natuurlijk een paar vaste dingen per week; iedere zaterdag een weekdiertje, iedere donderdag een recept en iedere maandag een weekverslagje, maar dit ga ik ook een beetje loslaten. De weekdiertjes zullen nu waarschijnlijk meer een twee-weekdiertje worden, de recepten doe ik alleen als ik een super goed recept heb en mijn weekverslagje alleen als ik een hele leuke week heb gehad (hopelijk is dat heel vaak). Maar er komen ook echt nog heel veel andere leuke dingen aan, ik heb al een hele planning gemaakt en ik denk ook juist doordat ik nu maar drie artikelen per week ga doen, ik iets meer moeite in een artikel kan steken.

Tja en dan gaat het ‘echte’ leven weer beginnen; vroeg opstaan, hard werken, bleh, ik heb er echt nog geen zin in, maar ik ga het gewoon doen! En dit keer ga ik het goed doen, in tegenstelling tot afgelopen jaar, toen mijn zelfdiscipline echt vaak vér te zoeken was, daarom heb ik besloten om een soort goede voornemens te maken. Als ik deze nou met jullie deel, dan staat het zwart op wit en ben ik hopelijk extra gemotiveerd om ze na te komen en misschien kan ik eind van deze maand weer even een terugblikje doen en nieuwe voornemens maken.

Oké, dit ga ik doen in september:

  • Drie keer per week een leuke blogpost schrijven;
  • Minimaal één keer per week zwemmen (ook als mijn zus een keer niet kan, meestal haak ik dan af omdat ik het saai vind alleen);
  • Een nieuw baantje zoeken (en vinden);
  • Minimaal één boek lezen;
  • Serieus aan school werken, zodat ik niet (oké, minder) gestrest ben in de tentamenweek;
  • Mijn hele kamer grondig opruimen en vervolgens (voor de verandering) ook opgeruimd houden.

Jaja, dat zijn strenge voornemens, maar ik ga het oprecht proberen!
Ik ben wel benieuwd, hebben jullie ook goede voornemens voor het nieuwe studie-/school-/werkjaar? Laat het me even werken in de comments, misschien krijg ik er nog inspiratie van;)

Ohja en nu kunnen jullie dus pas zaterdag weer iets nieuws lezen (boehoe, ik vind het oprecht heel erg jammer), maar ik zal zorgen dat het iets heel leuks word (oké, de druk is nu wel hoog, ik doe mijn best!).

P.s. De kalender, bovenaan dit artikel, heb ik gemaakt als achtergrond voor mijn laptop. Ik vind dit altijd heel erg handig, omdat je dan zonder dat je ook maar iets hoeft te openen even kan kijken op welke dag iets valt of welke datum het is. Sla hem dus gerust op en gebruik hem ook als achtergrond of print hem uit en hang hem boven je bureau!