Ik kwam er echt pas een paar maanden geleden achter dat Anna Nooshin en NSMBL bij elkaar hoorden, ohja en dat NSMBL staat voor ensemble (waarschijnlijk ben ik niet de enige en is er nu minstens één iemand die denkt ‘oooooh dat wist ik ook niet!’, dat troost mij weer een beetje.)

Maar goed, toen ik hier achter kwam ben ik haar een beetje gaan volgen, want iemand die op haar 29ste al zo’n succesvol bedrijf heeft opgericht en alleen maar meer groeit, klinkt wel als iemand waarvan ik wat tips etc. wil horen.
Allereerst heb ik haar youtube-kanaal helemaal uitgeplozen (heel vermakelijk en interessant) en daarna besloot ik haar boek On Top te kopen, inmiddels was haar tweede boek On Life ook net uit. 

De ondertitel van het boek is ‘jouw handboek voor online succes’, wat ik erg veelbelovend en handig vond klinken nu ik zelf net bezig bent met bloggen.
Normaal gesproken lees ik eigenlijk vrijwel geen non-fictieboeken dus dit was in eerste instantie een beetje wennen, maar al gauw vond ik het ook wel prettig omdat het hierdoor heel makkelijk lezen is en het bijna voelde als een hele lange blogpost in plaats van echt een boek.
Dit laatste zorgde er eerlijk gezegd wel voor dat het na een tijdje lichtelijk ging vervelen. De eerste hoofdstukken vond ik nog wel interessant en inspirerend, maar na een tijdje vond ik de inhoud best oppervlakkig worden en soms ook ronduit niet boeiend. Het hoofdstuk over haar eerste grijze haar had er van mij helemaal uit gemogen. Wat heeft dat met online ondernemen te maken?
Sowieso vind ik de titel ‘jouw handboek voor online succes’ best wel misleidend, het is eerder een autobiografie van een vrouw die op jonge leeftijd online succes heeft behaald. Het is zeker geen ‘slecht’ of ‘saai’ boek en in sommige opzichten ook zeker wel inspirerend, maar echt praktische tips ontbreken en dus zou ik het niet aanraden als je op zoek bent naar praktische informatie over bloggen of ondernemen. Ik zou het vooral aanraden als je op zoek bent naar een luchtig, vermakelijk boek en als je fan bent van Anna. Oh en het is ook nog eens heel fotogeniek en instagram-waardig, dat is een mooie meenemer toch? 😉

Haar tweede boek gaat wat meer in op haar persoonlijke leven en haar inspiratiebronnen. Geen handboek voor online succes dus. Ik ben heel erg benieuwd en hij ligt te wachten op mijn to-read boekenstapel!

Heb jij hem al gelezen? Wat vond je ervan?