Ik liet afgelopen week al in mijn aanbiedingen-blogje zien dat ik groentechips van de Lidl had gekocht. Hij kostte 1,69 (best prijzig), maar ik had afgelopen vakantie voor het eerst groentechips van de Hema geprobeerd en vond dat eigenlijk wel erg lekker!
Ik geloof dat die van de hema nog iets duurder was, dus ik wilde deze van de lidl ook graag een keer proberen.

De groentechips bestaat uit een mix van bieten, pastinaak, zoete aardappel en wortel en je moet van te voren wel echt weten dat het niet te vergelijken is met gewone chips van een aardappel. Voor je gezondheid hoef je het in ieder geval niet te doen, want de groentechips zit net zoals gewone chips bommetje vol vet. Maar ik ben geen voedingsexpert, dus daar gaan we het nu niet over hebben.

De Hema groentechips die ik geprobeerd had was al lekker, maar de bietenchipjes daarvan waren een beetje taai en niet zo knapperig. Deze Lidl groentechips was vergeleken daarbij één groot knapperfestijn, zelfs de bietenchipjes waren zo krokant als wat!
En oh hemel, de zoete aardappelchips! Laat het me alsjeblieft weten als jij weet of je die ergens los kan kopen, wat is dat lekker! Ik ben sowieso echt verslaafd aan zoete aardappel de laatste tijd, maar deze chipjes vond ik bijna lekkerder dan gewone chips.
Het kán aan mij liggen, maar ik had wel het idee dat deze groentechips minder vullend is dan gewone chips. Het kan ook dat ik gewoon honger had.

Algemene conclusie:

Probeer een keer groentechips! Maar heb dan niet de verwachting dat het vergelijkbaar is met gewone chips en doe het ook vooral niet als gezonde snack. Ik ga hier niet mijn vaste snack van maken, want daarvoor vind ik het veel te duur, maar het is leuk voor af en toe. En de allerbelangrijkste conclussie: er moet zoete aardappelchips op de markt komen!

DSC_0350