bewerkt

Watermeloenen en flamingo’s zijn wel zo’n beetje dé printjes van afgelopen zomer geweest, daar konden we allemaal niet omheen en ik moet bekennen dat ik ook een t-shirt met flamingo’s heb aangeschaft.
Het is met mijn hipstersmaak dan misschien ook niet helemaal toevallig dat dit pakje watermeloensap mij direct opviel in de Albert Heijn.
Het was vorige week, toen ik op zaterdagochtend mijn leven waagde om mijn eigen koffieverslaving te bevredigen (voor het hele verhaal, klik hier) en ik had buiten koffie ook best grote behoefte aan vocht. Zo kwam ik voor het verse sappen-schap terecht en zag ik dit schattige pakje watermeloen water staan. Het koste 1,69, maar ik was niet meer helemaal in staat om te twijfelen over prijzen en dat soort dingen, dus ik stopte hem gewoon meteen in mijn mandje.

Laten we beginnen met de substantie. Ik heb het voor de foto even in een glaasje geschonken, zodat jullie het ook een beetje kunnen zien (maar eigenlijk zie je vrij weinig). De sap is gewoon dun en zelfs een beetje waterig, er zijn geen stukjes of pitjes te bekennen (thank god).
Oké, laat ik nu maar gewoon met de deur in huis vallen: de smaak viel erg tegen. Ik koop weleens heel lui van die voorgesneden stukjes watermeloen en daar zit dan vaak ook een beetje sap op de bodem. Dat vind ik altijd heel erg lekker en ik verwachtte dus eigenlijk gewoon dezelfde smaak in dit pakje aan te treffen, maar in werkelijkheid was het veel wateriger en minder zoet dan dat. Of ze er in die stukjes nou suiker bij doen of dat ze er in dit sapje water bij hebben gedaan weet ik niet, maar het viel in ieder geval nogal tegen. Het deed me bij de eerste slok zelfs een beetje denken aan een flesje water wat al véél te lang ergens ligt, dus wat helemaal vies is geworden.

Mijn dorst was groot en dus bleef ik wel doordrinken en ik moet bekennen; uiteindelijk werd het wel beter. Toen ik er niet meer op rekende dat het zoet zou zijn en naar watermeloen zou smaken zegmaar.

Algemene conclusie: Ik vind het veel te waterig en had er veel meer van verwacht en ondanks dat het uiteindelijk wel meeviel, vind ik het zeker geen 1,69 waard.
Maar (laten we afsluiten met iets positiefs), pluspunten voor de verpakking! Ik moest me inhouden om het niet meteen op mijn instagram te plaatsen (misschien doe ik dat stiekem alsnog wel).

Ik ben wel benieuwd of jullie what a melon-water ook al eens geproefd hebben? Wat vonden jullie ervan?

P.s. Verzoekjes of ideetjes voor Op de proef zijn ook welkom! Laat het me weten in de reacties hieronder.