Een maand geleden schreef ik een artikel over een pakketje dat ik naar een vriendin stuurde. Ik ben gek op post. Post krijgen en post sturen, ik denk zelfs dat ik het sturen nog leuker vind dan het krijgen. Het zegt zoveel meer dan een simpel Facebook berichtje of whatsappje, want het laat echt zien dat je er tijd in hebt gestoken.
Dit is waarom ik jullie zo af en toe in het rubriekje ‘post-it’ laat zien wat voor dingen ik op de post doe voor mensen, in de hoop jullie hier een beetje inspiratie mee te geven en jullie ook aan het ‘posten’ te zetten.

Vorige keer stuurde ik een pakketje naar een vriendin die net een beetje aan het wennen was op haar nieuwe studie. Dit keer eigenlijk een beetje hetzelfde verhaal: een vriendin van me is net begonnen aan een nieuwe studie en heeft het meteen al super druk. Dit vond ik wel een reden om haar te verrassen met een pakketje! Ik zal jullie laten zien wat ik allemaal voor haar kocht.

 

sterrenboekje

Net zoals in mijn vorige pakketje begin ik met dit super leuke sterren-notitieboekje. Ik vertelde toen al: dit is bijna mijn signature cadeautje geworden bij mijn vrienden. Hopelijk denken ze zo een beetje aan me tijdens het studeren.

pensuus

Tja, deze pen haha. Als je pabo doet, dan moet je natuurlijk wel gewoon met zo’n flexe pen kunnen schrijven. Ik heb hem gekocht bij Action en ik schreef in de kaart dat ze zich niet verplicht moest voelen om hem op school ook te gebruiken, maar ik heb inmiddels een berichtje gekregen (het is al een tijdje geleden dat ik dit pakketje op de post deed) dat al haar klasgenoten erg jaloers waren op deze coole pen!

boekjesuus

Dit boekje kocht ik bij de Action, samen met nog drie van deze kleintjes. Ik vind het een heerlijk plaatje en vond het heel erg passen bij deze lieve gekke vriendin!

washis

Dit is eigenlijk waar het idee voor dit pakketje mee begon; klebeband mit motiv. Wie kent het niet? Oke ik zal het even vertallen, dit zijn washi-tapejes. Ik heb zelf een compleet uit de hand gelopen verzameling van deze vrolijke plakbandjes en ik wist van deze vriendin dat zij er ook gek op is. Ik kocht deze afgelopen zomer in Duitsland en ze lagen eigenlijk te wachten tot ik haar weer zou zien, maar toen bedacht ik me dat het veel leuker was om ze op te sturen, een extra grote verrassing! Ik ben helemaal verliefd op die met badeendjes, gelukkig heb ik hem zelf ook.

thee

Als laatste deed ik nog deze leuke goodies in het pakketje. Een hartjes ballon voor de liefde en de thee voor de gezelligheid. De thee rechts is mijn lievelingsthee, dus ik heb in het kaartje gezet dat ze maar extra aan me moest denken bij het drinken.

pakketjesuus

En zo zag het pakketje, met kaart er uiteindelijk uit! De kaart komt van Flying Tiger en paste wat mij betreft echt perfect bij deze vriendin.

pakketjesuuseind

Daarna deed ik alles in deze super leuke bubbeltjes-envelop van de Action en bracht hem naar het postkantoor.

Wat wil ik met dit artikel bereiken? Ik schreef het al in de vorige post-it: Ik wil eigenlijk vooral laten zien dat je met een heel klein beetje moeite en een paar euro (hoeft écht niet veel te zijn) iemand heel erg kan verrassen en kunt laten zien dat je echt moeite hebt gedaan om iemand op de vrolijken of een speciaal gevoel te geven. Post krijgen is ontzettend leuk en zoveel persoonlijker dan een appje, mailtje of zelfs belletje!
En het hoeft allemaal echt niet zo groots te zijn hoor, alleen al een kaart is ontzettend leuk om te krijgen. Zelfs van iemand die je al heel lang niet gesproken hebt, maar ook van een vriendin die je wel heel vaak ziet (en die je dus eigenlijk de kaart ook gewoon zou kunnen geven face to face haha).
Hopelijk heb ik je kunnen inspireren om ook eens een kaartje of een leuk pakketje naar iemand te sturen, misschien heb je zelfs al meteen iemand in je hoofd; gewoon doen! Post-it!;)