Schermafbeelding 2016-08-24 om 12.49.51

Zoals jullie in mijn weekverslagje al hebben kunnen zien, was ik afgelopen week uit eten met een vriendinnetje in Utrecht. Ik ga niet zo heel vaak uit eten, maar ik kan er wel enorm van genieten. Omdat we eigenlijk in het park zouden gaan picknicken (maar daar regende het iets te hard voor), wilden we ergens eten waar het niet te duur was, maar we wel gezellig konden zitten.
Eigenlijk had ik al een paar keer bij Gys naar binnen gekeken en ook al een paar keer op de site gekeken, maar op de een of andere manier hield iets me tegen om er te gaan eten. Waarschijnlijk het feit dat er in ieder gerecht op de kaart wel iets zat wat ik nog nooit had gegeten haha.
Maar goed, dit was de dag. Ik had zin om iets nieuws te proberen, we hadden allebei wel zin in een gezellig hipstertentje en een gehele maaltijd voor een tientje zagen we ook wel zitten (oke dit is niet per se goedkoop, maar voor uit eten gaan is het heel goed te doen).
Er zijn trouwens meerdere vestigingen van Gys, er is er een op de Amsterdamsestraatweg en wij waren in de Voorstraat. Ik denk dat er nog wel meer zullen komen, ook buiten Utrecht. Want: de inrichting was geweldig en kon zo op Pinterest en Instagram tegelijk. De sfeer had iets Grieks, vooral door het kleurgebruik, maar het ziet er vooral heel fris en goed verzorgd uit allemaal. Over ieder hoekje en prulletje is nagedacht. Bovendien vond ik het heel erg leuk dat de keuken open was en je dus een beetje kon kijken hoe ze je eten maakte, ook wel een geruststellend idee, weet je zeker dat ze schoon zijn.
Mijn hipsterhart was al lichtelijk emotioneel door mooie inrichting, maar barste echt in snikken uit van geluk bij het zien van de menukaart en dat al toen ik alleen bij de dranken keek. Ik kan erg genieten van een wijntje bij mijn eten, maar hier stond zoveel moois op dat ik in een lichte keuzecrisis raakte. Tot mijn vriendin me erop wees dat ik ook wijn én een hipstersapje kon nemen. Hier was ik vervolgens een kwartier helemaal flabbergasted over, want daar had mijn gierige hartje nooit op kunnen komen, maar in dit geval was het wel een uitkomst. Ik bestelde een huisgemaakte limonade (met gember, agave en citroen, ja echt!) én een witte wijn. De limonade was heel erg lekker, alleen is het een beetje jammer dat ik niet van gember houdt (ik was blijkbaar zo excited dat ik dat over het hoofd had gezien), desondanks was hij heel erg smakelijk en ik denk dat als gember je ding is, dat je er dan erg gelukkig van kan worden.
Toen kon ik me druk gaan maken om het volgende punt: wat ging ik eten? Bij alle gerechten stond er trouwens bij of het vega, glutenvrij of vegan was, ja dat is fijn he. Uiteindelijk was ik vrij snel verkocht toen ik zag dat er ergens zoete aardappel in zat (want: verslaafd) en bestelde ik de vegetarische kapsalon, gemaakt van tempeh en zoete aardappel op een bedje van sla met tomaat en feta.
Als kind ben ik helemaal volgestopt met vegetarische ‘vleesvervangers’, omdat mijn moeder vegetariër is en ik vond toen vrijwel alles vies, dus in eerste instantie was ik een beetje cynisch over de Tempeh, maar ik kom daar volledig op terug.

Ik kan heel kort zijn: ik heb echt heerlijk gegeten. De zoete aardappel was perfect, de tempeh was verrukkelijk en de portie was perfect. Ik zat vol op een goede manier, niet op een buikpijn-achtige manier. Eigenlijk had ik ook helemaal niet het gevoel dat ik enorm gezond gegeten had, op een positieve manier, gewoon omdat het zo lekker was.
Het was zelfs zo lekker, dat ik nog steeds een beetje terugverlang naar die combinatie van gekruide tempeh en zachte zoete aardappel. Sterker nog, ik ga straks in de supermarkt maar eens kijken of ze tempeh verkopen en of ik deze net zo lekker kan kruiden als bij Gys.

Dus algemene conclusie:

Ga als de donder naar Gys! Het is een super gezellig tentje om te zitten en perfect om jaloersmakende insta-foto’s te maken. Als vega heb je er ook meer dan genoeg keuze, in tegenstelling tot andere restaurants en als vleeseter is het ook gewoon heel erg de moeite waard om een vega-maaltijd te proberen.

Ik kwam er trouwens ook nog achter dat ze via Deliveroo thuis bezorgen! Dat is iets om te onthouden.

Zijn jullie wel eens bij Gys geweest? Of heb ik jullie nu genoeg aangespoord om er eens heen te gaan?;)

Schermafbeelding 2016-08-24 om 12.46.23