Hoi allemaal!

Wat ging afgelopen week snel zeg en wat was het warm! Ook wel heel lekker, nog zo’n zomers gevoel vlak voordat alle schooldrukte weer begint.
Wat ik allemaal voor zomerse dingen heb gedaan? Kijk maar mee!

thumb_IMG_0073_1024thumb_IMG_0074_1024thumb_IMG_0079_1024

De maandag is meestal mijn ‘nuttige’ dingen dag. Ik begon de dag met een uurtje baantjes zwemmen samen met mijn zus, het was alleen zo druk in het zwembad! Misschien dat iedereen door het weer, of door de Olympische Spelen haha, ook zin had gekregen om te zwemmen. Het was voor ons in ieder geval een beetje vervelend, want we konden niet lekker door zwemmen.
Daarna ging ik iets doen wat ik al heel lang uitstelde: naar de fietsenmaker. Nou én terecht bleek; ik moest 60 euro neerleggen voor de reparatie en zoveel was er nou ook weer niet aan de hand. Ik voelde me een klein beetje opgelicht!
Daarna kon ik gelijk op de fiets boodschappen gaan doen en ging ik even langs de Douglas, waar ik één keer in de twee maanden mijn wenkbrauwen laat waxen. Dat meisje doet het altijd heel mooi vind ik. Het is nog steeds een beetje messy, maar daardoor lijkt het ook zo natuurlijk. En het is niet zo woest en wild als mijn échte natuurlijke wenkbrauw haha (ik zou er een keer een hele blog over moeten schrijven).

thumb_IMG_0090_1024thumb_IMG_0092_1024thumb_IMG_0095_1024

Dinsdag begon ik met een lekkere groene smurrie, eh smoothie. Net zo een als van mijn eerste aanbiedingenblogje. Daarna stap ik in de trein naar oma! Daar lunchte ik gezellig met mijn zus en daarna kon ik fijn in mijn eigen zweet naar huis zwemmen. Ik had dan ook echt geen zin meer om te staan koken en daarom at ik lekker een diepvriespizza. Dat is best zeldzaam voor mij, daarom ook extra lekker!

thumb_IMG_0148_1024thumb_IMG_0155_1024thumb_IMG_0164_1024

Woensdag begon mijn dag met een spiegelselfie haha, want ik deed voor het eerst deze zomer mijn lievelingspakje aan. Geen idee waarom ik hem nog niet had aangehad, het is zo ongeveer mijn favoriete kledingstuk uit mijn hele kast!
‘s Avonds ging ik naar mijn moeder, die zowel mijn lievelingssoep had gemaakt (tomatensoep, maar zij kan het echt het beste) als nét verse, zelfgebakken broodjes.
Na het eten was het nog steeds 28 graden (!) en namen we Zola, de hond, mee naar de Soester Duinen. Een heel mooi duin/heide-achtig gebied vlakbij Amersfoort.  Daar liepen we een avondwandelingetje en maakte ik heel veel mooie foto’s van Zola (en mijn moeder een paar lelijke van mij).

thumb_IMG_0163_1024thumb_IMG_0167_1024thumb_IMG_0172_1024

Donderdag was het 33 graden en ik weigerde gewoon om naar buiten te gaan. Binnen was het al warm genoeg.
Toch kon ik het niet laten om een paar nuttige dingen te doen. Ik deed twee wasjes (jaja), die binnen drie seconde droog waren en ik maakte de courgette-venkelsoep, waarvan afgelopen week het recept op mijn blog kwam.
De rest van de avond was dit mijn houding: met mijn benen uit het raam op bed liggen en mijn laptop naast me.

thumb_IMG_0182_1024thumb_IMG_0179_1024thumb_IMG_0196_1024

Vrijdag ging ik met mijn mannelijke (achja, mannelijk) bestie picknicken in het park. De picknick bestond voornamelijk uit wijn en dat kwam best hard aan met die hitte. Dus eh het was érg gezellig. Toen belde mijn beste vriendinnetje spontaan op, of ik in Utrecht was en af kon spreken. Ik had haar al een paar weken niet gezien, omdat ze op vakantie was, dus toen ging ons wijn-festijn met z’n drieën verder.

thumb_IMG_0216_1024thumb_IMG_0221_1024thumb_IMG_0237_1024

En dit was mijn hoofd de volgende ochtend toen ik er achter kwam dat ik geen koffie meer had. Laten we het er op houden dat koffie een eerste levensbehoefte was na het hele wijnfestijn, dus ik sprong (of eigenlijk klauterde ik heel voorzichtig piepend en kreunend) op mijn fietsje en hield daarna heel dapper stand in een propvolle Albert Heijn (want: zaterdagochtend).
Eventjes dacht ik dat er echt niks meer terecht zou komen van deze dag, maar toen ging ik spontaan bij mijn vader langs en gingen we gezellig picknicken.

thumb_IMG_0266_1024thumb_IMG_0282_1024thumb_IMG_0286_1024

Zondagmiddag zat ik weer in de trein naar Amersfoort, maar dit keer 1e klas! Ik had nog zo’n kaartje waarmee je gratis 1e klas mocht reizen en die verliep precies die dag, dus besloot ik spontaan (dat is een beetje het thema van deze week) nog even bij mijn moeder langs te gaan. Nou die 1e klas was genieten hoor!
In Amersfoort ging ik met mijn moeder naar het restaurant waar mijn broer in de bediening werkt en gingen we lekker op het terras zitten.
‘s Avonds maakte ik vega-tortilla’s voor ons en daarna ging ik weer lekker terug, in de 1e klas!

 

Komende week is mijn állerlaatste vakantieweekje, dus ik ga proberen heel veel nuttige dingen te doen om me alvast voor te bereiden op het harde werken, maar gelukkig ga ik ook nog heel veel leuke dingen doen én wordt het ietsjes minder warm. Vind ik ook wel weer even lekker.
Wat zijn jullie plannen voor de komende week? Of ben ik nog de enige die de luxe heeft van nóg een vakantieweek?