wraps-met-rijst

Het is al een tijdje geleden dat ik een recept voor een serieuze maaltijd deelde, maar vandaag kwam er toch een ingeving toen ik een poging deed iets creatiefs, lekkers en gezonds te maken en intussen ook nog een paar restjes op te maken. Ik heb puur een beetje staan improviseren en nam met spanning mijn eerste hap, waarna ik vervolgens bijna de neiging kreeg om mezelf een applausje te geven. Oké, laat ik niet gaan overdrijven, maar het was zeker lekker, en voedzaam en semi-gezond. Dus dit is een receptje dat ik ga onthouden en met jullie ga delen.

Dit heb je nodig:

Meergranen wraps
400 gram kebab kipreepjes van de AH (of zelf gekruide kip natuurlijk)
200 gram witte snelkookrijst
Magere franse kwark
Sla
Cherrytomaatjes
Komkommer
Geitenkaas of feta

Dit moet je doen:

1 Bak de kipreepjes gaar in een grote koekenpan met een beetje olijfolie en kook intussen de snelkookrijst (snel dus);

2 Snijd intussen de komkommer, tomaatjes en kaas in stukjes/plakjes;

3 Doe de wraps even in de magnetron volgens de verpakking en smeer daarna in met een laagje kwark;

4 Als de rijst gaar is, giet je hem af en doe je hem bij de kip in de pan;

5 Roer de rijst door de kip en laat het nog 2 minuutjes doorbakken;

6 Beleg de wraps met een beetje van het rijstmengsel en een paar plukjes sla, komkommer, tomaat en kaas);

7 Vouw dicht als een envelopje en val aan!

Klinkt goed hè? Dat was het ook zeker! Ga maar snel proberen.

p.s. laat het me horen als jij dit recept ook hebt gemaakt, ik ben benieuwd wat je er van vond! Of plaats er een foto van op instagram met #sterremix zodat ik het ook kan zien!