Nog twee nachten en het is alweer kerstavond! Kan iemand zich dit voorstellen? Ik eerlijk gezegd totaal niet, vandaag was mijn laatste schooldag voor de vakantie, morgen en overmorgen werk ik een volle dag en daarna is het al boem volop kerst!
Omdat ik al van tevoren wist dat de vakantie zo raar zou vallen en het waarschijnlijk lastig zou zijn om meteen het kerstgevoel te hebben, besloot ik al een tijd geleden om mijn studentenkamertje in een kerst wonderland te veranderen.
Ik deed dit op simpele, al met al redelijk budgetproof manieren, dus leek dit me leuk om met jullie te delen!

lampjes

Allereerst: kerstlampjes. Deze hangen bij mij gelijk bij binnenkomst in ons huis. Het is een snoer van 15 meter, van de action (precieze prijs weet ik niet meer, ongeveer 3 euro geloof ik). Een simpele manier om alles net wat gezelliger en sfeervoller te maken!

slingers

Nog een hele simpele manier om je studentenkamer een beetje op te vrolijken zijn deze kerstslingers! Ik kocht zowel de sterretjesslinger als de kerstboompjesslinger bij de Hema en ik vind ze enorm schattig. Ik denk zelfs dat ik de sterretjes stiekem laat hangen na de kerst, kan best toch?

karstboompje

Bij de Action kocht ik voor 1 euro nog wat dit hippe kerstboompje! Er zaten al standaard deze plaatjes in, maar je kunt hem ook gebruiken om leuke kerstkaarten of foto’s in de hangen! Bovenaan hangen drie vilten kerstboompjes die ik van mijn moeder heb gekregen.

kaarsjes

Bij kerst horen kaarsjes toch? Oké, ze zijn misschien glitterig en fout, maar ik vond deze kaarsjes in de vorm van een kerstbal vooral heel erg schattig en de glaasjes ook! Die ga ik zeker bewaren als ze op zijn. Ik kocht ze bij de Action voor ongeveer 80 cent per stuk.

kerstboomkaars

Deze kaarsen vond ik ook prachtig, met name de mosgroene kleur, maar ook de simpele, minimalistische kerstboomvorm. Ik kocht deze in een set van 3 voor 5 euro bij de Hema.

dsc_0157

Ook dit houdertje vind ik super leuk, niet alleen voor de kerst, maar gewoon voor het hele jaar door. Ik kreeg hem van mijn moeder en ik vermoed dat hij van de Hema komt.

denny

En natuurlijk het hoogtepunt van mijn kamer, de kerst op de taart: Denny Sparkle! Oftewel: mijn schattige mini kerstboompje (met een heel heftig bijkomend verhaal). Eronder heb ik een strik gelegd die op een van mijn sinterklaascadeautjes lag, en verder is hij behangen met zilveren mini kerstballen en sterren van de Hema! Hij mist alleen nog een piek, wat ik wel heel zielig vind, maar ik vind alle pieken die ik in de winkels zag erg lelijk en mijn Denny verdient natuurlijk alleen maar het beste. Hopelijk kan ik er nog snel een vinden (tips zijn welkom).

Dit is mijn kerstige kamertje! Ik denk dat ik hier de komende avonden na mijn lange werkdagen wel even in het kerstgevoel kan zitten.
Hoe maken jullie je huis kerstklaar? En de belangrijkste vraag: Hoe heet jouw kerstboom?