In ons vakantiehuisje met mijn familie hebben we inmiddels bedacht dat we tijdens het eten allemaal een dilemma bedenken a la Dilemma op Dinsdag. Gister moesten we kiezen tussen onder andere al je eten in de blender doen voor je mag eten, altijd hijgen als een hond of iedere ochtend bij het ontbijt een glas whisky drinken. Misschien doe ik binnenkort nog iets met alle dilemma’s die wij verzinnen, maar voor vandaag vul ik de zomerse dilemma’s tag in die ik op Renskes blog vond. Mag ook wel op deze eindelijk-zomerse dag toch?

 Op blote voeten door het gras OF op blote voeten door de branding?

Op blote voeten door de branding. Ik word heel gelukkig van het strand en de zee en blote voeten in het gras is niet zo heel bijzonder. Niet zo zeldzaam als naar het strand gaan voor mij tenminste.

 Een vakantie op een tropisch eiland OF een zonnige, culturele stedentrip?

 Oei moeilijke keuze. Over het algemeen houd ik meer van stedentrips, maar ik denk dat ik in de zomer dan toch liever zou liggen bakken op een tropisch eiland dan bezweet rond sjok door een stad.

Jouw diner bestaat alleen nog maar uit homemade pastasalade’s OF Jouw diner bestaat alleen nog maar uit barbecueën?

 Dan maar pastasalades, want anders moet je iedere avond die barbecue aan zien te krijgen. Lijkt me verschrikkelijk.

 Zwoegen in de sportschool OF Work-outs in de buitenlucht?

 Gewoon lekker zwemmen in de open lucht! 🙂

 Iedereen denkt dat jij de zon tevoorschijn tovert OF Niemand wil ooit nog met jou op vakantie?

 Vroeger heb ik ooit gezegd ‘Later, dan word ik zon en dan ga ik lekker niet altijd schijnen’. Nog steeds vind ik dat wel een puik plan, ik bedoel: je kunt niet altijd shinen toch? Dan waardeert niemand het meer.

 Een hele zomer doorbrengen in Scandinavië OF een hele zomer backpacken door Azië?

 In Scandinavië ben ik al eens een keer een zomer geweest en ik wil daar heel graag nog een keer naartoe, maar als ik deze keuze kreeg zou ik toch voor Azië gaan.

 Nooit meer jouw teennagels lakken OF nooit meer slippers dragen?

 Nooit meer teennagels lakken denk ik, want slippers zijn gewoon zo makkelijk om aan te doen als je snel even naar buiten moet.

 Iedere nacht illegaal kamperen in een weiland OF Iedere nacht doorbrengen onder de sterrenhemel?

 Kamperen! Als je kampeert kun je altijd nog ’s avonds naar de sterrenhemel kijken, maar kun je je tenminste nog enigszins beschermen tegen muggen in je tent. En als je in een beetje een afgelegen weiland staat, hoef je ook echt niet bang te zijn dat er ook maar iemand komt controleren of je daar wel legaal staat.

 Jouw favoriete ijsjessmaak is nergens meer verkrijgbaar OF Je mag de hele zomer geen zoetigheid meer?

 Als mijn favoriete ijssmaak er niet zou zijn (after eight trouwens), dan zou ik gewoon een andere proberen. Ik zie het probleem niet zo. Van een hele zomer geen zoetigheid zie ik wel het probleem en dat is groot.

 Iedere zomer hoor je altijd ‘Op een onbewoond eiland’ van Kinderen voor Kinderen in jouw hoofd OF Bij het horen van muziek begin je onuitstaanbaar te huilen?

 Van altijd ‘op een onbewoond eiland’ zou ik ook gaan huilen en dan dus de hele dag. Laat mij maar lekker janken van muziek, dan luister ik het wel heel stiekem in een hoekje.

 

Dit was de zomerse dilemma’s tag. In veel gevallen was de keuze erg makkelijk voor mij, maar hij was wel leuk om in te vullen. Binnenkort misschien een zelfgemaakte dilemma-tag van mij!

Heb jij nog een leuk dilemma voor mij? Laat het me weten in de comments!