bewerkt

Ik wil geen typische Nederlander zijn en gaan zeuren over het weer, maar laten we eerlijk zijn: het is warm. Dit heeft zo zijn voordelen (zon, zomergevoel, ijsjes eten, zwemmen), maar deze voordelen zijn soms even lastig te zien als je in een college zonder airco zit of in een kamer woont waar het niet onder de 30 graden wordt binnen, omdat je op de vijfde verdieping woont, onder een plat dak. Maar hey, ik ga verder niet klagen, want vandaag ben ik wel lekker vrij.
Gister was ik helaas niet vrij en was ik dan ook aardig chagrijnig van de hitte. Toen ik thuis kwam had ik absoluut geen zin om te koken en eigenlijk ook niet om te eten, maar zo’n studentje wil ik niet worden, dus ik ging toch aan de slag om een simpel gerechtje te maken. Het resultaat was echt ontzettend lekker, maar écht, volgens mij heb ik zelfs hardop tegen mezelf gezegd hoe lekker het was.
Oké, het is geen verbluffend origineel recept, maar ik wil het toch graag met jullie delen, omdat het zo lekker en zó makkelijk is en daarom perfect om op een zonnige dag als vandaag te maken.

Dit heb je nodig (voor één persoon):]

1 portie pasta (hangt af van je honger natuurlijk)
1 handje rucola
Een stuk of 10 cherrytomaatjes
1/2 bol mozzerella
2 plakjes parmaham (dit kun je ook heel makkelijk weglaten, dan is het een lekker vega recept)
2 eetlepels créme fraiche
2 eetlepels pesto
pijnboompitjes

Dit moet je doen:

Zet een pan met water op voor de pasta en kook hierin de pasta volgens de verpakking. Ik deed nog een half blokje bouillon in het water bij de pasta, maar dit is niet per se nodig (wel heel erg lekker!).

Snijd de mozzerella in kleine blokjes, de ham in stukjes en de tomaatjes in vieren.

Maak een bedje van rucola op je bord (ik vind dit altijd zo mooi klinken).

Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur zonder olie of boter en rooster hier de pijnboompitjes in. Dit is echt precisie werk, je moet het constant in de gaten houden, want het kan binnen drie seconde van perfect geroosterd naar totaal aangebrand gaan.

Giet de pasta af wanneer hij gaar is en doe hem daarna terug in zijn pan. Roer hier nu de crème fraiche en pesto doorheen.

Leg de pasta in op zijn bedje (van rucola) en wens hem welterusten. Daarna strooi je zo fotogeniek mogelijk de mozzarella, tomaatjes, ham en pijboompitjes eroverheen en klaar!

Zo simpel en zó lekker. Eet smakelijk!

p.s. laat het me horen als jij dit recept ook hebt gemaakt, ik ben benieuwd wat je er van vond! Of plaats er een foto van op instagram met #sterremix zodat ik het ook kan zien!