dsc_0117

Oktober zit er alweer heel erg bijna op en een nieuwe maand staat alweer voor de deur. November.
Ik heb het idee dat oktober niet helemaal mijn maand was, niet dat ik me slecht voelde, maar alles verliep redelijk chaotisch en ik ben niet helemaal tevreden met hoe ik sommige dingen heb aangepakt (dat gaan we straks natuurlijk even evalueren met het lijstje goede voornemens dat ik eind september maakte).
Er is ook veel gebeurd in oktober, het was een drukke maand; ik werd verder ingewerkt op mijn nieuwe werk (waar ik het nog steeds heel erg naar mijn zin heb!), ik moest heel veel schoolopdrachten afronden en in de tussentijd ook nog al mijn spullen inpakken voor de verbouwing van mijn kamer. Het was een klein beetje chaotisch en stressvol allemaal!

Ik schreef dat ik het volgende wilde doen in oktober:

 • Drie keer per week een leuke blogpost schrijven;
 • Vooruit werken met bloggen (dus van tevoren artikelen inplannen);
 • Minimaal één boek uitlezen (dit was in september mislukt, dus poging twee);
 • Mijn kamer na de verbouwing leuk inrichten en netjes maken;
 • Minimaal een paar uur per week thuis aan school werken;
 • Iedere week óf zwemmen óf naar yoga;

Dit waren mijn doelen voor oktober. Hoe is dit gegaan?

Punt 1: Het is me gelukt om drie keer per week iets online te zetten, maar het is ook voor het eerst gebeurt dat ik mijn artikel niet precies om 3 uur op de blog had staan. En één keer zelfs een dag later. Voelde niet goed en ben ik ook zeker niet van plan nog eens te doen, want ik wil mijn blog gewoon goed onderhouden, omdat ik daar ook blij van word, maar op die momenten kon het eventjes niet anders.

Punt 2: Vooruit werken met bloggen, het is me volgens mij één keer gelukt om van tevoren een artikel al klaar te zetten. Dus dit is jammerlijk mislukt. Nieuwe maand, nieuwe pogingen!

Punt 3: Minimaal één boek uitlezen en dan ook nog eens poging twee, ik heb nog minder bladzijdes gelezen dan in de vorige maand, dus oei nee.

Punt 4: Eindelijk een punt dat wel gelukt is en waar ik me heel goed over voel. Ik heb zelfs in mijn eentje twee ikeakasten in elkaar gezet (!, applausje voor mij graag) en verder heb ik mijn kamer echt super gezellig en netjes gemaakt. De kerstlichtjes hangen al, mijn bureau is vrij om aan te werken, het is schoon, ik heb dingen weggedaan waar ik niks meer mee deed, ik ben er heel erg blij mee!

Punt 5:  Dit was eigenlijk het punt waarvan ik dacht dat het me echt niet zou lukken, maar ik had me vergist. Ik heb zeker wel een paar uur per week aan school gewerkt en ik heb zelfs al mijn eerste paar studiepuntjes van dit jaar binnen!

Punt 6: Neeneenee, dit is wel echt mislukt. Ik ben afgelopen maand twee keer naar yoga geweest en heb denk ik maar één keer gezwommen. Gelukkig kom ik wel nog een beetje aan mijn beweging omdat ik een uur moet fietsen op een dag als ik naar school ga, maar komende maand wil ik dit wel weer even beter doen.


Wat zijn mijn goede voornemens voor november?

 • Drie keer per week een leuke blog online;
 • Dit keer écht vooruitwerken met bloggen. Als ik in de maand november drie keer per week een blogje online wil zetten, dan zou ik dertien blogjes schrijven, maar mijn voornemen is om er twintig te schrijven deze maand, zodat ik echt een beetje vooruit heb gewerkt;
 • Minimaal één boek uitlezen (poging drie, ik geef gewoon niet op);
 • Mijn kamer opgeruimd en netjes houden (één keer per week stofzuigen);
 • Iedere week zwemmen (ga ik gewoon echt doen dit keer);
 • Orde scheppen in de chaos die er afgelopen maand is ontstaan, meer ontspannen en leuke dingen doen;

Het lijkt misschien heel optimistisch om weer zo’n lijst met voornemens te maken, ookal vertel ik eerst hoeveel punten van mijn vorige lijst er zijn mislukt, maar ten eerste ben ik graag optimistisch en ten tweede heb ik aanstaande woensdag mijn laatste deadline van dit blok en heb ik daarna een weekje vrij, dus heb ik alle tijd om deze dingen waar te maken!
Vooral in het twintig blogjes schrijven deze maand heb ik heel veel zin, ik heb afgelopen al een beetje gebrainstormd en een lijstje met ideeën gemaakt, dus het is vooral nog een kwestie van uitwerken en daar heb ik heel veel zin in. Mocht dit me lukken, kan ik misschien wel in de kerstvakantie weer twee weken dagelijks bloggen (wat ik eerlijk gezegd nog steeds een beetje mis), maar dat horen jullie tegen die tijd natuurlijk allemaal van me!
Ik ga weer optimistisch deze nieuwe maand is en hoop dat mijn evaluatie er volgende maand wat minder beschamend uitkomt!

Ondanks dat het afgelopen maand niet op alle vlakken even goed voor mij gewerkt heeft, kan ik echt aanraden om zo’n doelenlijstje voor jezelf te maken en ook vooral om ze te delen met anderen, dit geeft mij in ieder geval echt een extra motivatie.
Dus, vertel eens in de reacties, wat is jouw doel/zijn jouw doelen voor november?