schermafbeelding-2016-11-18-om-17-12-14

Over het algemeen zou ik mezelf niet beschrijven als enorm verslavingsgevoelig. Soms heb ik een periode dat ik helemaal gek op iets ben, maar dit is meestal heel kort en heftig en zelfs dan kan ik mezelf nog redelijk in de hand houden. Er is hier alleen één hele grote uitzondering op: aan series kan ik echt he-le-maal verslaafd raken.
Op het moment dat iemand aan me vraagt wat mijn hobby’s zijn, schiet er meestal paniekerig door mijn hoofd “Shit, wat doe ik eigenlijk met mijn vrije tijd behalve series kijken?”. Oké, dat is misschien lichtelijk overdreven, maar een avondje met een goede (of lekker slechte) serie, is voor mij wel de ultieme ontspanning.

Ik kan me het moment nieteens meer herinneren dat ik voor het eerst friends keek. Ik geloof zelfs dat ik eigenlijk begon met How I Met Your Mother (wat in veel opzichten eigenlijk gewoon het kindje-van is) en dat ik daarna pas aan Friends begon. Achteraf had ik graag tegen mijn jongere zelf gezegd dat Friends gewoon de échte serie was, maar goed. Vanaf het moment dat ik Friends echt leerde kennen was ik eigenlijk vrij snel verliefd en inmiddels kan ik wel stellen dat het mijn grote liefde is. Het is bijna jaarlijkse traditie geworden om alle seizoenen opnieuw te kijken, plus dat ik met kerst de kerstafleveringen kijk en met mijn verjaardag de verjaardagsafleveringen (dit moet je eens proberen, dat is echt een goede uitvinding).
Ik weet dat er heel veel mensen ook zoveel van Friends houden en voor jullie geldt: jullie zijn mijn vrienden, ik mag jullie wel. Maar ik weet dat er ook heel veel mensen zijn die het alleen een beetje oppervlakkig kijken als het op tv is en het niet helemaal volgen, tegen jullie wil ik zeggen: jullie weten niet wat jullie missen sukkels, maar ik ben wel een beetje jaloers op jullie dat jullie alles nog mogen kijken zonder dat jullie het hele script mee kunnen praten.

Om jullie even duidelijk te maken hoe geweldig het is, heb ik een paar quotes uit het eerste seizoen voor jullie:

Rachel: Well maybe I don’t need your money… wait, wait I said maybe!

Joey: Phoebe, you wanna help?
Phoebe: Oh I wish I could, but I don’t want to..

Monica: Welcome to the real world! It sucks…. you’re gonna love it!

Phoebe: The money isn’t mine, it would be like stealing
Rachel: Yeah, but if you spend it, it would be like shopping!

Phoebe: Do you think they have yesterdays Daily News?
Monica: Why?
Phoebe: I just wanna check my horoscope, see if it was right.

Chandler: *hangs up the phone* I got her machine
Joey: Her answering machine?
Chandler: No, interestingly enough, her lef blower picked up

 

Zo en nu iedereen die nog niet iedere aflevering heeft gezien: ga als de sodemieter kijken! En als je wel al alle afleveringen hebt gezien: je kunt Friends niet vaak genoeg kijken!

Ik ga nu natuurlijk weer verder met seizoen 2 (voor de tiende keer gok ik), maar ik ben wel benieuwd welke serie ik volgens jullie absoluut moet kijken! Wat is jouw favoriete serie aller tijden? Laat het me weten!