IMG_8086

Dus, ik was een tijdje niet helemaal aanwezig, of helemaal niet eigenlijk, op mijn blog. Wat ik allemaal wel aan het doen was? Huilend bikkelen voor school, zo af en toe zelfs letterlijk. Oké tijd voor een kleine update, ik zal proberen niet te zielig te doen.

Een kleine inleiding

Misschien moet ik er eerst even bij vertellen dat ik mijn studie heb gekozen op de carrièreopties die ik hiermee zal krijgen. Vanaf dat ik een jaar of 12 ben weet ik al dat ik iets in de tijdschriftenwereld wil beginnen. Op dat moment waren blogs nog niet zo’n ding als nu, en inmiddels is mijn interesse ook meer en meer verschoven naar het digitale gedeelte. Maar goed, voor mij was het dus niet echt een kwestie van uitzoeken welke studie ik leuk vond, maar meer welke studie me ging helpen bij deze droom. Uiteindelijk schreef ik me dus twee jaar geleden in voor Communicatie en Multimedia Design. Het eerste jaar kwam ik goed door, maar toen begon mijn tweede jaar.

Mijn schooljaar

Oké ik zal het niet te dramatisch maken, maar het kwam er op neer dat ik zoveel rare vakken/docenten/opdrachten kreeg dat ik mezelf er regelmatig aan moest helpen herinneren dat ik deze studie doe voor mijn toekomst en dat ik daarvoor best vier jaar even me door wat dingen heen kan bijten. Er waren ook nog wel vakken die ik wel leuk vond, maar de algemene motivatie zakte een beetje.

Hoewel aan het begin van afgelopen schooljaar mijn blog mijn favoriete afleiding was, begon ik naarmate de schooldrukte toenam, het steeds meer te zien als een verplichting. Aangezien verplichtingen mij altijd vrij snel gaan vervelen en ik op zo’n moment van alles ga verzinnen om onder de desbetreffende verplichting uit te komen, leek het me toen verstandiger om mijn blog op een lager pitje te zetten. Dit ging eigenlijk wel prima, in de periodes dat ik wat meer tijd had, schreef ik ook wat meer en zo verscheen er toch nog regelmatig een blogje waar ik met enige tevredenheid op kon terugkijken online. Maar toen naderde het einde van het schooljaar…

Gelukkig vond ik weer een beetje mijn motivatie terug aan het einde van het jaar, hier schreef ik ook al deze blogpost met tentamentips over en ging ik weer een beetje harder werken voor school. Hiermee kwam mijn blogschema wel een beetje in de knel, maar ik besloot me maar even over te geven aan de motivatie voor school, deze was zeer welkom namelijk.
Oke en toen kwam het échte einde van mijn schooljaar. Het hele jaar keek ik al uit naar dit laatste blok (de afgelopen maanden dus), waarin we in groepen samen zouden werken als tijdschriftredactie. Helemaal mijn ding dus. Helaas liep zo ongeveer alles mis wat er mis kon lopen. Groepsgenoten stapten op, docenten hadden geen idee waar ze mee bezig waren, enorm lullige cijfers werden uitgedeeld en kortom: drama. Voor het eerst in mijn schoolcarrière stond ik huilend mijn frustratie eruit te brullen tegen een docent midden in een volle studieruimte. Not my best moment. Maar het vuur was in ieder geval aangewakkerd en ik werkte me helemaal uit mijn naadje (excusez les mot), om er uiteindelijk met een mager 6je vanaf te komen. Tja, de frustratie zit er nog steeds, maar ik heb me er ook maar een beetje bij neergelegd. Gelukkig begon daarna mijn vakantie en vertrok ik gelijk met een hele grote groep hele leuke vrienden naar Down the Rabbithole (geweldig festival). Misschien daarover later ook nog meer.

En nu?

Inmiddels ben ik een beetje van al deze stress bekomen en begin ik lekker in de vakantiestemming te raken. Tijd om het bloggen dus ook weer een beetje op te pakken! De ideeën zijn er, de tijd ook weer en hopelijk blijft mijn motivatie ook weer aanwezig tijdens deze zomer, maar dat komt volgens mij helemaal goed! Jullie kunnen de komende tijd dus weer wat meer activiteit verwachten op Sterremix.com. Als jullie nog leuke tips en ideeën voor me hebben, zijn die ook heel erg welkom. En hou Sterremix.com dus in de gaten, zodat je alle leuke dingen de komende tijd niet mist.