kalender-december-2

Ja het is weer zover, het moment van puur optimisme; een nieuwe maand, nieuwe doelen en daarbij natuurlijk het terugkijken op wat er vorige maand allemaal is mislukt, eh gelukt, laten we het optimisme nog even vasthouden.
Al hoor ik veel mensen zuchten over dat het ál december is; ik ben er helemaal klaar voor! Ik zit al een paar weken totaal in kerstsferen en ken alle kerstliedjes alweer van binnen en vanbuiten. Ook heb ik besloten dat ik dit jaar voor het eerst een semi-serieuze kerstboom ga aanschaffen en sinds ik dat idee heb, kan ik niet wachten (maar ik wacht nog even tot na sinterklaas).
Voordat ik doorga over wat ik allemaal komende maand ga doen, ga ik eerst eens even terugkijken wat ik van november gebakken heb.

Dit waren mijn doelen voor november:

 • Drie keer per week een leuke blog online;
 • Twintig blogjes schrijven;
 • Minimaal één boek uitlezen;
 • Mijn kamer opgeruimd en netjes houden;
 • Iedere week zwemmen;
 • Orde scheppen, leuke dingen doen en ontspannen;

Hoe is dit gegaan?

Punt 1: Drie keer per week een leuke blog online, is gelukt! En ik ben best wel tevreden met de dingen die ik heb gemaakt, waar ik heel blij mee ben, want in oktober was ik steeds een beetje ontevreden en niet echt meer trots op mijn blog. Dat gevoel heb ik weer een beetje terug (maar het kan altijd beter)!

Punt 2: Twintig blogjes schrijven. Ik heb uiteindelijk 15 blogjes geschreven, wat betekent dat ik er nu twee vooruit loop. Niet helemaal wat ik wilde, maar ik heb wel steeds goed vooruit gewerkt en gepland afgelopen maand.

Punt 3: Ik heb 85 blz gelezen, behalve als ik vanavond nog 140 blz kan lezen is dit niet helemaal gelukt. Maar het is in ieder geval al meer dan vorige maand.

Punt 4: Dit is helemaal gelukt, ik heb zelfs iedere week mijn kamer gestofzuigd (blijft een raar werkwoord) en zélfs een keer gedweild (het moet niet gekker worden).

Punt 5: Há, ik heb welgeteld 0 keer gezwommen afgelopen maand. Oei.

Punt 6: Zeker gelukt! Ik heb heel veel leuke dingen gedaan en met mensen afgesproken, maar ben ook best georganiseerd bezig geweest en heb goed ontspannen op mijn vrije dagen.

Al met al ben ik dus eigenlijk best goed bezig geweest en verlaat ik november met een tevreden gevoel, maaar het kan altijd beter en daar is de nieuwe maand voor!

Dit zijn mijn doelen voor december:

 • Minimaal drie keer per week een leuke blog online;
 • Achttien blogjes schrijven (ik stel het even realistisch bij, twintig was blijkbaar echt teveel) en blogjes van tevoren inplannen;
 • 140 blz lezen (dus dan is mijn boek uit), ik denk dat dit zomaar weleens zou kunnen lukken, aangezien ik ook allemaal leuke boeken voor sinterklaas heb gevraagd;
 • Mijn kamer helemaal gezellig kerstklaar maken en weer netjes en schoon houden (oké wat dennennaalden hier en daar moeten kunnen);
 • Minimaal een paar uur per week thuis aan school werken (het gaat deze maand weer een stuk drukker worden);
 • Doorgaan met kleine goede daden doen (lees mijn artikeltje hierover maar even);
 • Heel veel leuke en kerstige dingen doen (daar is december ten slotte voor!);

 

Stiekem denk ik dat december een van mijn leukste blogmaanden zal worden, ik heb al allemaal leuke inspiratie voor kerstartikelen en recepten en heb gewoon heel veel zin in de feestdagen!

Wat voor december-achtige dingen ontbreken er volgens jullie nog op mijn lijstje?

P.s. het bijgevoegde plaatje is een door mij gemaakte decemberkalender die je als achtergrond kunt gebruiken voor je telefoon!