Iedereen die mij een beetje kent, weet dat ik hysterisch ben als het op katten aankomt. Hysterisch van overdreven enthousiasme wel te verstaan. Zodra ik ergens een kat over straat zie lopen of ergens in een cafe zie zitten ben ik totaal afgeleid van het gesprek waar ik aan deelnam en is de kans groot dat ik er op afsluip om te testen of ik hem mag aaien. Regelmatig vind ik foto’s van mezelf terug op mijn telefoon van mezelf met onbekende katten en moet ik even nadenken waar en wanneer dat was. Kortom: ik ben gewoon gek op katten!

Nou zijn er honderden gekke kattenvrouwtjes in Nederland en weet ik echt wel dat ik niet uniek ben in deze obsessie, maar wat opvallend is, is dat er een soort kat is waar mensen op een andere manier over denken, namelijk: De naaktkat, (ookwel Sphynx.)

Ik moet heel eerlijk zeggen; ik heb volgens mij nog nooit een naaktkat in het echt gezien, maar mijn interesse werd gewekt door de aflevering van Friends (mijn andere obsessie) waarin Rachel een naaktkat aanschaft en Roos zich afvraagt waarom de kat ‘binnenstebuiten’ is.

En toen besefte ik me tijdens het kijken van een Harry Potter-film hoeveel huiself Dobby op een naaktkat lijkt! En wie vindt Dobby nou niet schattig?

Later werd ik vooral blij van het idee dat je hem moet insmeren met speciale bodylotion; hoe leuk is het om je kat in te kunnen smeren??
En je moet hem zelfs in bad doen! Ik zie mezelf al helemaal zitten, samen in bad met mijn eigen Dobby (want zo zou ik hem noemen natuurlijk).
Daarnaast schijnt het dat naaktkatten de meest aanhankelijke kattensoort is en ze ook nog eens een hogere lichaamstemperatuur hebben dan normale katten; dus constant een lekkere warme kat op schoot! Hoe gelukkig wil je mij krijgen?

En toen ik allemaal schattige Pinterestfoto’s zag, kon je me helemaal opdweilen!

Dus ja, nu heb ik een nieuwe droom: In bad met mijn eigen naaktkat! Dus mochten jullie ergens een nestje weten (niet van €1000 please), let me know!

Kleine sitenote: de passie in deze droom is wel een klein beetje bekoeld toen mijn collega opmerkte dat naaktkatten stinken en voelen als een slap mannelijk geslachtsdeel (hij zei het iets minder netjes, maar m’n moeder leest mee). Dat was een kleine afknapper, maar goed, laat nooit iemand je dromen verpesten!