iceteaaction

Mijn favoriete zomerdrankje is eigenlijk toch altijd wel Ice Tea. Het liefst met veel ijsblokjes en een schijfje citroen erin. Sinds een paar jaar zie je overal ook de groene thee-variant, waardoor ik nóg meer fan werd van Ice Tea. De laatste tijd maak ik het eigenlijk vooral zelf, zonder suiker of rare toevoegingen. Maar toen ik deze drie Ice Tea smaken in de Action voor 45 cent per stuk zag, kon ik het toch niet laten om ze te proeven.
Ik ga ze voor je presenteren op volgorde van vieste naar lekkerste.

Acai, Pomegranate en Blueberry:

In eerste instantie lijkt er met deze niet zoveel mis te zijn. Bij de eerste momenten na de slok komt de smaak het meest in de buurt van een net te slap-gezette limonade, maar dan komt de nasmaak: muffig en vies. Ik denk door de pomegranate? Ik weet het niet, maar ik heb hem in ieder geval niet opgedronken. Mijn moeder vond hem ‘wel oké’ en heeft hem voor me opgedronken.

Orange, Lemon en Ginger:

Dit leek me wel een veelbelovende, aangezien ik gember meestal wel een lekkere dorstlesser vind (ben verder geen enorme gember-fan, maar in drankjes is het oké), maar na een slok was het voor mij al meteen duidelijk dat dit niks met Ice Tea te maken had, dit is gewoon fanta! Het heeft net een iets ander nasmaakje dan Fanta (wat misschien toch een vleugje gember is), maar voor de rest is het gewoon precies Fanta. En laat ik dat nou net niet zo lekker vinden…

Matcha Green Tea, Watermelon en Mint:

Om nou meteen te zeggen dat dit mijn nieuwe favoriete zomerdrankje is; nee. Maar dit is wel de enige van deze drie die ik voor mijn plezier heb opgedronken. Sowieso hou ik dus erg van Green Tea en de combinatie van Green Tea en Mint vind ik ook een goede. Watermeloen kon ik er persoonlijk niet in terugvinden, maar de vriendin van mijn broer wilde bijna haar eerste slok al uitspugen omdat ze de watermeloensmaak zo vies vond. Smaken verschillen flink dus!

Conclusie:

Voor 45 cent; vooruit dan maar, maar die rode en gele liever niet. De groene zou ik ook niet zo snel nog een keer kopen, maar áls je er een wilt proberen, probeer dan deze. De verpakkingen zijn trouwens wel heel leuk en zomers vind ik. Maar ik maak liever voortaan gewoon weer zelf mijn Ice Tea.