Afgelopen jaar is mijn beste vriendin op reis geweest in Zuid-Oost Azië. Buiten dat ik natuurlijk heel erg blij was dat ze weer terug was, was ik ook heel erg blij met de souvenir die ze voor me had meegenomen; koffie van een Civetkat. Het klinkt misschien vies, maar dit is gemaakt van koffiebonen die uitgepoept zijn door de Civetkat en dat schijnt de koffie een hele exclusieve en lekkere smaak te geven. Het is zelfs de duurste koffie ter wereld geworden.
Ik ben echt gek op koffie én katten haha en daarnaast vind ik het ook altijd leuk om dingen uit te proberen. Daarom leek het me leuk om hier een soort rubriekje van te maken voor mijn blog; vanaf nu zal ik af en toe iets proeven voor ‘Op de proef’.

Omdat ik op het moment natuurlijk met mijn hele familie in een vakantiehuisje zit (ik moet vandaag helaas alweer naar huis), heb ik daar handig gebruik van gemaakt door samen met hun de koffie te proeven en daarna hun mening te vragen.
Ik heb van de koffie één kopje cappuccino gemaakt en één gewoon zwarte koffie, ik houd zelf namelijk totaal niet van koffie zonder melk.

Oké allereerst: ik heb de koffie gezet naar normale verhoudingen zoals ik dat met gewone koffie ook doe, maar hij was best wel slap geworden. Hierdoor was het iets moeilijker om een zinnige mening te geven, maar tip 1 is dus: zet hem lekker sterk.

De koffie had een best sterke branderige smaak, het smaakte bijna alsof het echt gerookt was, maar daarnaast was het ook best wel zoetig.
De poep was gelukkig nergens in de smaak te herkennen haha, maar volgens mijn broer was het “Alsof er een kat in je bek schijt.”
Mijn schoonzusje vond het ondanks dat hij zo slap was geworden lekkerder dan Senseo koffie.
Mijn andere broer had als commentaar “Als ik het bij de kiosk zou krijgen zou ik zeggen ‘bedankt hey, fijne dag nog.”
Mijn zus: “Ik zou terug gaan.”

Mijn algemene conclusie is dat hij wel echt te slap was en iets te branderig naar mijn smaak, maar dat het me zeker niet tegenviel en ik heel erg opgelucht ben dat het niet naar poep smaakte haha. De duurste koffie van de wereld vind ik het niet waard, maar het was erg leuk om het een keer te proberen. De verpakking is trouwens ook al een waar kunstwerkje, dus die ga ik bewaren!

Hebben jullie deze koffie wel eens geproefd? En wat vond je ervan? Of zou je het überhaupt niet durven proeven?;)