Fentimans

Zoals jullie misschien inmiddels wel weten heb ik zo af en toe hipsterachtige trekjes. Voornamelijk als het aankomt op voedsel-achtige dingen. Ik eet quinoa, drink de meest hippe koffiedrankjes, eet graag glutenvrij en word zelfs blij van vegan receptjes.
Een winkel die ik dan ook ontzettend toejuich in Utrecht is Stach, wat ik zou omschrijven als: hipstersupermarkt. En laat er nou net zo’n ding tegenover mijn werk zitten. Toen ik een tijd terug na mijn werk mezelf nog even los liet in dit hipsterparadijs op zoek naar een gezonde avondsnack, stuitte ik op deze schattige limonadeflesjes. Limonade in flesjes doet mij stiekem altijd nog denken aan Pipi Langkous en de limonadeboom, dus ik denk dat ik er daarom ook zo’n zwak voor heb, want normaal gesproken drink ik eigenlijk NOOIT limonade. Maar goed, voor ik het wist stond ik er al mee bij de kassa.

Oké ik moet even bekennen dat ik een klein beetje valsspeel bij deze Op de proef. Normaal gesproken is het idee dat ik iets proef dat ik nog nooit eerder heb gegeten/gedronken en nu ligt dat even anders. De Rose lemonade kende ik eigenlijk al een beetje, omdat deze door een van mijn favoriete gin-tonics zit in mijn vaste cocktailtentje. Maar aangezien ik hem nog nooit zonder alcohol had genuttigd, was het toch weer een nieuwe ervaring vond ik.

Elderflower

Elderflower

Vliesbloesemlimonade (want dat is elderflower dus) is iets waar ik als kind al gek op was. We dronken dit iedere zomer in ons vakantiehuisje in de Achterhoek en iedere keer als ik het voorbij zie komen krijg ik dus blije flashbacks. Ik geloof dat het voor veel mensen niet echt een bekende smaak is, maar je ziet het tegenwoordig bijna overal.
Misschien is het wel een nadeel dat ik de smaak al zo goed kende, en daarom misschien wel een beetje een verwachting had hoe het zou moeten proeven in mijn ogen (of mond, het is maar hoe je het bekijkt, of proeft. Wow, volgt iemand me nog?). Ik moet namelijk zeggen dat ik het een beetje tegen vond vallen. Ik vond de smaak iets te zacht en niet zo zoet als ik gewend ben, waardoor het bijna een beetje waterig smaakt. Het scheelt trouwens wel enorm als hij goed gekoeld is trouwens, dan is het wel echt een goed verfrissend drankje en is het natuurlijk ook alleen maar goed dat hij niet mierzoet is.
Als je nog nooit vlierbloesemlimonade hebt gedronken: ja, doen! Anders: mwa.

rose

Rose

Ik had nog nooit eerder iets gedronken dat naar rozen smaakte en ik moet eerlijk bekennen dat ik in eerste instantie er ook nooit op gekomen, want dit roept toch ergens vooral een soort potpourri associatie bij me op. Hier heb ik me toch echt volledig in vergist; ik ben fan!
Ik kende hem dus stiekem al van een gin-tonic en wist dat het echt een hele lekkere smaak was, maar de limonade op zich is misschien wel mijn favoriete nieuwe zomerdrankje! De smaak is wel echt overduidelijk roos, maar niet op een chemische, parfumachtige manier. Hij is lekker zoet, maar niet te en heerlijk verfrissend, vooral ook door de bruis.
Echt een aanrader om een keer te proberen, ik heb hem inmiddels al meerdere keren gekocht. Qua ingrediënten zit er ook niks geks in deze drankjes.
Ik ben heel erg benieuwd naar de andere smaakjes van Fentimans, wie weet binnenkort nog een Op de proef!