Pumpkin spice pepernoten van de Hema

Sommige mensen vinden het verschrikkelijk dat de eerste pepernoten al rond Augustus in de winkels verschijnen; ik vind het top. Misschien om een statement te maken, misschien omdat ik als klein meisje altijd van mijn moeder moest wachten tot sinterklaas daadwerkelijk in het land was, maar ik heb al voor september de eerste zak pepernoten achter de kiezen. En dan vooral die met chocolade, hmmm.
Er is natuurlijk één geval waarbij pepernoten opeens een prima herfstsnack worden: geef ze de ultieme herfstsmaak, namelijk: Pumpkin Spice! De Hema was zo slim om dit te doen en natuurlijk voelde ik meteen de drang om deze te proeven.

Wat allereerst fijn was, was het formaat van de pepernootjes; iets kleiner dan de gewone en daardoor nog fijner om te eten en ze leken wel nog knappiger. Sowieso waren ze bijzonder knapperig voor pepernootjes waar nog een laag omheen zit, erg lekker!
De pumpkin spice smaak? Mwa, het deed mij meer aan Chai denken eerlijk gezegd, vooral het Chai latte poeder waarmee je instant een kop Chai Latte zet. Dit is ergens wel lekker, een beetje een romige smaak met specerijen, vooral kaneel is daarin sterk aanwezig, maar na een paar pepernootjes ben ik wel weer klaar met die smaak. Dan vind ik het te overheersend worden en zelfs een beetje een muffige smaak worden. Voor mij is dit geen dooreter, maar vooral lekker voor een kleine portie tegelijkertijd. En dan is het voor mij nog steeds geen knaller.
Is het een aanrader? Vies vind ik het absoluut niet, maar ik had er toch iets meer van gehoopt. Ik denk dat het lekker was als er een beetje een smaak van witte chocolade aan toegevoegd was, om dat muffige te voorkomen. Maar als jij een Pumpkin Latte-freak bent, dan moet je dit wel een keer proberen. En props voor Hema voor de knapperigheid!