Tonyscoffee

Er zijn twee dingen in het leven waar ik absoluut niet zonder kan; koffie en koffie. Het is m’n werk, m’n hobby en mijn grote liefde. Ook ergens wel redelijk hoog in mijn top 10 staat chocola, en dan natuurlijk met name Tony’s Chocolonely.
De vorige reep die ik proefde was de Melk-Watermeloen reep, de smerigste Tony’s reep die ik ooit heb gegeten. Wat vrij makkelijk is, aangezien er verder geen een reep niet goddelijk lekker is in mijn ogen. Ik besloot dan ook Tony’s te vergeven voor deze meloenfout en hem weer een nieuwe kans te geven.
Blijkbaar was deze coffee crunch reep al een tijd in het assortiment, waarom heb ik hem dan nog niet geproefd? Het werd de hoogste tijd en mijn verwachtingen waren hoog. Deze werden niet teleurgesteld kan ik wel vast verklappen.

Koffie en chocola is een combinatie die GEWELDIG is. De romige zoete melkchocolade werkt echt perfect samen met het donkere bittere van koffiebonen. Samen maakt het echt een goddelijke mokkasmaak.
De crunch wordt veroorzaakt door kleine stukjes koffieboon. Dit ben ik nooit tegengekomen in een chocoladereep, maar ik vind het top. Stukken beter dan crunch van koekjes of andere knetters (knettersnoep in chocoladereep is ook geweldig, maar in deze reep niet heel passend met de smaak denk ik). Bovendien smaakt het een stuk natuurlijker op de een of andere manier, omdat er behalve de koffiesmaak zelf dus ook nog stukjes koffieboon inzitten.

Kortom: deze reep is een echte aanrader. Heb jij hem al geprobeerd?

Dit artikel is (helaas) volledig ongesponsord. Maar Tony’s als je dit leest: be my guest (ohja en neem alsjeblieft de melkchocola met cola knettersnoep weer terug in het assortiment).