image-2017-07-24

Als enthousiast Tony’s Chocolonely-fan heb ik al heel wat chocoladerepen Op de Proef gesteld, dit keer de zomerreep: Melk Meloen Framboos.
Vanaf het moment dat ik een hap nam uit de Melk Cola reep wist ik het zeker: Tony is een kunstenaar en ik zal nooit in twijfel trekken welke smaken hij maakt. Zo kocht in dan ook enthousiast deze ‘estafettereep’ die als opvolger van de Melk Kaneelbiscuit-reep in de winkels ligt.
Laat ik maar gewoon meteen mijn ongekaramel-zeezoute mening geven: “Bah”. Ja echt. Tony, wat heb je gedaan?
De combinatie chocolade met Framboos vind ik wel werken; zoete chocola, zurig rood fruit: top combi. Maar die watermeloen? Echt geen succes. De meloensmaak is te vinden in een soort suikerkorrel-achtige substantie, die als je ze doorbijt te meloensmaak afgeeft. De smaak doet me denken aan zoete kindersnoepjes, of misschien een goedkoop soort watermeloen-kauwgom.
Het is de eerste Tony’s reep (en misschien sowieso wel de eerste chocoladereep) in de geschiedenis van mijn bestaan, die al langer dan een maand op mijn kamer ligt. Na de eerste stukjes heb ik hem niet meer aangeraakt, zelfs mijn ergste chocoladecravings maakte me niet hongerig naar deze reep. Jammer Tony. Maar ik hou nog steeds van je. Gelukkig is deze Melk Framboos Meloen-reep maar tijdelijk in het assortiment en daarna zal ik gewoon weer met volle vertrouwen de nieuwe estafettereep proberen.

Hebben jullie deze reep al geproefd?