Gister is er voor het eerst in de Sterremix-geschiedenis geen blog online gekomen op de vaste blog dag. Oei. Ik kreeg al meteen een bezorgd mailtje van mijn moeder, maar er was niks ergs aan de hand, ik had gewoon een erg drukke week gehad (gelukkig wel ook met leuke dingen!) en doordat ik vrijdag en zaterdag een hele dag werkte, lukte het me niet om op tijd een blog klaar te zetten. Toen ik gister thuis kwam van een drukke dag werken, wilde ik niks meer behalve in bed liggen en eten.
Geen zorgen, ik heb echt eerst mijn avondeten opgegeten, maar daarna lag er nog een mooie beloning op me te wachten: de nieuwe Tony’s reep.
Oké echt nieuw is deze limited edition reep niet meer, ik heb hem al honderden keren op internet voorbij zien komen, maar ik had hem tot nu toe zelf nog nergens zien liggen en dat terwijl ik zonder hem nog geproefd te hebben al helemaal enthousiast was over deze reep: Wit, Wortel, Walnoot. Wortel in een chocoladereep, huh? Ja ik was hier oprecht enthousiast over, vooral omdat ik helemaal gek ben op worteltaart. Maar echt, ik vind het de lekkerste taart die er is en ieder jaar staat mijn moeder de dag voor mijn verjaardag weer drie uur lang worteltjes te schrapen.
Wit, wortel, walnoot dus, het bekt alleen al zo lekker. Ergens verwachtte ik ook dat hij heel erg naar carrot cake zou smaken, maar dat is niet helemaal waar. In carrot cake zit meestal namelijk wat kruidigs, en deze reep bestaat echt letterlijk uit witte chocolade met stukjes walnoot en wortel.
Vooral de combinatie witte chocolade met walnoot vond ik echt goddelijk, de wortel is erg subtiel op de achtergrond, maar doet wel leuke dingen met de structuur van de reep.
Ondanks dat het niet is alsof je een hap carrot cake in je mond hebt, heeft het er ver weg wel iets van. Het doet me eigenlijk het meest denken aan de topping die over de carrot cake van Starbuck zit, maar dan iets minder zoet (en dat is erg goed, want die topping is echt heerlijk).
Het is echt een reep die qua smaak en structuur niet te vergelijken is met een andere reep en dat heeft Tony’s maar weer knap gedaan! Ik durf zelfs wel te denken dat dit mijn favoriete Tony’s reep is geworden (al was die kaneelbiscuitreep van laatst ook wel erg lekker). Jammer dat hij er maar tijdelijk is, misschien moet ik maar even een voorraadje aan gaan leggen!

dsc_0128