DSC_0190

Het mag intussen wel duidelijk zijn: ik ben grooot fan van Tony’s. Over het algemeen ben ik helemaal niet zo’n chocolademeisje, met drop maak je me altijd erg blij en hoewel ik chocola wel kan waarderen, heb ik nooit echt die chocoladegekte gevoeld. Voor Tony’s maak ik graag een uitzondering, vanaf het moment dat het eerste stukje melkchocolade op mijn tong smolt was ik verkocht. Het was liefde op eerste smaakpupil. De perfecte romigheid, de balans in zoetheid en de structuur; ik was verliefd.
Vanaf dat moment trok ik mijn stoute schoenen aan en durfde ik ook de andere, wat gewaagdere smaakjes van Tony’s te proberen.
Ik was dan ook erg blij toen er een paar maanden geleden weer een aantal nieuwe repen uitgegeven werden. Laatst proefde ik al de Wit Wortel Walnoot waar ik erg over te spreken was en nu liep ik in de winkel tegen een schap aan waar de melk-cola reep naar me lag te lonken. De combinatie chocola en cola klonk mij ietwat vreemd in de oren, maar juist omdat Tony al meerdere malen bewezen heeft een waar chocolade-kunstenaar te zijn, vertrouwde ik erop en kocht ik de reep. Ook zag ik nog iets interessants liggen, een reep met popcorn en discodip. Omdat discodip alle dingen in het leven beter kan maken, was er geen twijfel aanwezig en stapte ik vastbesloten met deze twee repen in mijn knuisjes naar de kassa.

Oké, tot zover mijn motivatie om tot kopen over te gaan, nu is het een kwestie van proeven en een mening vormen. Ik zal alvast een spoiler geven: van één reep was ik fan en de andere vond ik helemaal niks.

Melkchocolade- cola

Je zou het misschien niet verwachten, maar deze reep was echt absoluut mijn favoriet. De combinatie cola en chocola klinkt niet direct aantrekkelijk en zelfs best wel misselijkmakend, maar de cola smaak was echt maar licht aanwezig en was perfect in harmonie met de melkchocolade. Het aller beste aan deze reep was het feit dat er knettersnoep in zat. Je weet wel, van die stukjes die knetteren achter in je keel. Zoals bij van die vieze ijsjes die je als kind had, of van die smurfensticks. Op het moment dat je deze doorbeet kwam de cola smaak vrij en kon het knetterfestijn beginnen. Ik vond het echt een feestje deze reep. Owja en mooi meegenomen: door die knettersnoep eet je echt met aandacht en kun je minder snel gedachteloos de chocola in je mond steken.

Melkchocolade- popcorn- discodip

Ik had hoge verwachtingen van deze reep, maar hij viel helaas vies tegen. Ten eerste was ik al teleurgesteld dat de discodip niet zichtbaar was bij de reep, maar toen ik een hap nam werd de teleurstelling eigenlijk nog groter. Kennen jullie die rijstwafels met chocola eromheen? Zo smaakte deze reep eigenlijk een beetje, niet vies, maar wel een beetje goedkoop. De perfecte smaak van de melkchocolade die ik van Tony’s gewend ben, werd eigenlijk een beetje verpest.

Conclusie

Laat die popcornreep vooral links liggen en ga straight voor de cola! Hij klinkt misschien echt vreemd, maar vertrouw me, het is echt een feestje. Jammer dat het een Limited Editition is en hij binnenkort uit het assortiment, terwijl die popcornreep volgens mij wel vast erin zit. Wat mij betreft mogen die geruild worden Tony’s!

Dit artikel is trouwens gebaseerd op oprecht enthousiasme en is (helaas) niet gesponsord, maar hey Tony’s, mocht je me willen sponsoren; let me know!