Lieve berichtjes, whatsappjes of facebookberichtjes krijgen is natuurlijk altijd leuk, maar wat nog veel leuker is, is post krijgen. Je weet wel, zo’n ding met een postzegel dat door het gat in je voordeur komt.
Oké niet alle post is leuk, soms krijg ik ook wel een tandartsrekening, zinloze reclame of een rekening van iets waar ik helemaal geen zin in heb. Gelukkig is dat tegenwoordig allemaal steeds meer gedigitaliseerd, waardoor je het minder snel vergeet te betalen (guilty) en niet chagrijnig wordt als je in de brievenbus kijkt,

Maar weet je wat ook leuk is? Post sturen! Afgelopen jaar ben ik hier eigenlijk een beetje mee begonnen, omdat er een aantal vriendinnen van mij in het buitenland zaten en ik steeds meer leuke kaarten tegenkwam.
Post krijgen en sturen is zo leuk, omdat het voelt als een kleine verrassing. Tegelijkertijd laat je ermee zien dat je moeite hebt gedaan en écht aan iemand hebt gedacht. In plaats van je telefoon uit je broekzak te pakken en binnen een halve minuut een kort berichtje te sturen. Mensen verwachten vaak geen leuke post, omdat het niet meer zo vaak gebeurt en daardoor is het extra leuk om te krijgen!

Kaarten sturen is dan ook iets wat ik afgelopen jaar regelmatig heb gedaan, maar laatst kwam ik op het idee om ook cadeautjes via post te versturen.
Mijn beste vriendin is nu twee weken geleden begonnen met haar eerste studiejaar en dat vind ze (heel begrijpelijk) nog wel een beetje wennen. Ik weet nog precies hoe ik mij vorig jaar voelde in de eerste weken, dus ik besloot een paar kleine dingetjes op te sturen, om haar een beetje op te vrolijken.

kaart-floor

Allereerst koos ik deze kaart, die vond ik wel toepasselijk in dit geval. Ik kocht deze ooit in een setje met kaarten bij Loods 5.

sterrenboekje

Dit boekje heb ik nu al aan meerdere vriendinnen gegeven, het wordt een beetje mijn signature cadeau haha. Zelf gebruik ik hem trouwens ook. Het idee is dat ze hem kan gebruiken voor haar studie en dan dankzij de sterren een beetje aan mijn kan denken.
Ik kocht hem (en nog een hele stapel) bij Action voor 1 euro per stuk.

dsc_0729

Ook bij Action kocht ik deze stickervellen. Ja, ik heb ook wel door dat ze niet heel mooi zijn haha, maar het is ook meer een grapje. Vooral de tekst ‘study hard’ vond ik erg mooi. Ik hoop dat ze hem op haar agenda plakt. Zo wordt haar studie vast een stuk vrolijker, en wat moet iedereen denken dat ze cool is dan haha!

boekje-flowboekje

Dit boekje kreeg ik een keer bij de Flow (tijdschrift) en vond ik heel erg schattig, maar de binnenkant is tekenpapier en ik kan totaal niet tekenen. Toevallig kan deze vriendin ontzettend goed tekenen en doet ze ook een creatieve studie, dus in plaats van het zelf te verpesten met mijn prutstekeningen, deed ik hem lekker bij dit pakketje. Cadeautjes hoeven je niet altijd geld te kosten, zolang ze maar leuk zijn!

dsc_0734

Wie wilt er nou niet zulke mooie prinsessenpennen? Oké, dit is duidelijk een beetje een grapje, maar ik denk dat ze hier wel vrolijk van wordt. Disney is namelijk geweldig en ze kan zo goed tekenen, dat ik zeker weet dat ze zelfs met deze pennen iets cools kan maken. Ik heb in de kaart geschreven dat het wel de bedoeling is dat ze ze in de klas gebruikt, zodat haar nieuwe studiemaatjes kunnen zien hoe cool ze is.
Ik kocht deze pennen trouwens bij de Action.

bruistablet

Na al dat tekenen en indruk maken op nieuwe klasgenoten, moet ze natuurlijk ook nog een beetje ontspannen. Daarom deed ik dit mini-bruistabletje voor in bad van de Hema er bij. Hij ruikt heel erg lekker en toevallig weet ik dat ze heel erg van in bad gaan houdt (wie niet).

thee

Als laatste voegde ik voor de gezelligheid nog deze mooie hartjesballon en twee zakjes thee toe, die ik zelf ook vaak drink (vooral die rechter!). Allemaal voor die welverdiende ontspanning.

envelop

Uiteindelijk stopte ik alles in deze leuke envelop van de Action en bracht hem naar het postkantoor. Ik ben heel benieuwd wat ze ervan vindt!

hele-pakket

Zo zag uiteindelijk het hele pakketje er uit.
Wat wil ik met dit artikel bereiken? Ik wil eigenlijk vooral laten zien dat je met een heel klein beetje moeite en een paar euro (hoeft écht niet veel te zijn) iemand heel erg kan verrassen en kunt laten zien dat je echt moeite hebt gedaan om iemand op de vrolijken of een speciaal gevoel te geven. Post krijgen is ontzettend leuk en zoveel persoonlijker dan een appje, mailtje of zelfs belletje!
En het hoeft allemaal echt niet zo groots te zijn hoor, alleen al een kaart is ontzettend leuk om te krijgen. Zelfs van iemand die je al heel lang niet gesproken hebt, maar ook van een vriendin die je wel heel vaak ziet (en die je dus eigenlijk de kaart ook gewoon zou kunnen geven face to face haha).
Hopelijk heb ik je kunnen inspireren om ook eens een kaartje of een leuk pakketje naar iemand te sturen, misschien heb je zelfs al meteen iemand in je hoofd; gewoon doen! Post-it!;)

En lijkt het jou ook leuk om zo’n verrassingspakketje te krijgen? Laat het me weten in de comments. Ik heb namelijk een idee voor een soort winactie met leuke post-dingetjes!