bonenprutje

Ik ben me ervan bewust dat ‘bonenprut’ niet een hele aantrekkelijke naam is, maar ik heb dit recept zelfverzonnen en om dan ook nog een naam te verzinnen was me iets teveel moeite. En bovendien beschrijft het gewoon wat het is: bonenprut. Oké misschien lijkt het ergens ook wel op chili sin carne, maar toch is dit het niet helemaal. Het is gewoon een prutje van bonen, kikkererwten, tomaat en courgette. Prutje klinkt alleen veel smeriger dan het is; dit is namelijk heerlijk. En goedkoop. En super, super makkelijk. Dus neem maar van mij aan dat je dit moet proberen. Oh en als je een betere naam verzint, laat het me maar snel weten!

Dit heb je nodig:

2 teentjes knoflook;
1 courgette;
1 blikje tomatenblokjes;
1 blikje tomatenpuree;
1 blik kikkererwten;
1 blik zwarte bonen;
1 blik linzen;
1 klein blikje kidney beans;
Korianderpoeder;
Komijnpoeder;
Chilivlokkken;
Cayennepeper;
Witte rijst;
Geitenkaas;


Optioneel als versiering:

Komkommer;
Verse peterselie;
Kwark;
Avocado.

Zo maak je het (bereid je voor, dit recept is erg ingewikkeld):

1 Gooi alle ingrediënten (de courgette vanzelfsprekend in stukjes gesneden) inclusief het vocht van de blikjes bonen bij elkaar in een grote pan;
2 Laat het pruttelen tot het een mooie dikkige saus is (nu lijkt het heel waterig, maar dat kookt straks weg);
3 Kook intussen de rijst klaar en snijd de geitenkaas, eventueel komkommer, peterselie of avocado;
4 Schep de rijst op een bord en bestrooi eventueel met wat kerriepoeder. Schep daarna de bonenprut erbij en maak af met de geitenkaas, komkommer, peterselie (over de bonenprut heen) en avocado. Als je veel chilivlokken hebt gebruikt is het lekker om er een schepje kwark bij op het bord te doen om een beetje te blussen.

Klaar!
Let’s prut en eet smakelijk!

Tip: de bonenprut is ook heerlijk in een taco of in tortilla’s, leuke variatie om de restjes op te maken!

P.s. laat het me horen als jij dit recept ook hebt gemaakt, ik ben benieuwd wat je er van vond! Of plaats er een foto van op instagram met #sterremix zodat ik het ook kan zien!