Tips van Jet boek

Soms moet je de trends voor zijn, soms moet je met de trends mee gaan en soms mag je ook gewoon op rustig tempo achter de trends aan hobbelen (tegeltjeswijsheid a la 2017). Dit laatste geldt in mijn geval voor het boek ‘Tips van Jet’. Ik volg aardig wat bloggers en vloggers en zag rondom de tijd van de lancering van het boek al wat leuke dingen voorbijkomen, maar besloot pas na alle positieve reacties hem ook te kopen. Als beloning voor mijn goede inzet tijdens mijn tentamenweek een paar maanden geleden. Een beter boek had ik niet kunnen kopen in een tentamenweek, dit is namelijk een ideaal boek om in heel veel kleine stukjes te lezen.

“Tips van Jet” is geen typisch leesboek, eigenlijk zegt de titel al alles; het boek is opgebouwd uit tips. In het totaal 100. Allemaal niet langer dan een paar zinnen, sommige zijn praktisch, sommige tips zijn hele recepten. Al met al zijn ze best wel vindingrijk en niet zo standaard (de meeste dan).

Mijn favoriete tips van Jet:

-“Zet je telefoon uit en ga in je eentje naar de bios. Je kunt er ook een powernapje doen.”

-“Vraag al je vrienden om hun favoriete recept, zo heb je weer een beetje inspiratie voor thuis.”

En speciaal voor deze blogpost heb ik ook twee tips van mij voor jullie bedacht:

-Verzamel je beste recepten op in een notitieboekje, ziet er leuk uit en is superhandig als je geen inspiratie hebt. En waarschijnlijk vechten je kleinkinderen er na je dood om (dat is een gezellig idee toch?).

-Verras eens iemand met een leuk samengesteld post-pakketje, gewoon zomaar of met een speciale reden. Koop wat kleine dingetjes bij elkaar en schrijf een lief kaartje. (Kijk eens voor inspiratie naar mijn post-it rubriekje). Heel leuk om te doen en mensen zijn altijd verrast, zeker omdat post krijgen niet heel ‘normaal’ meer is.

En als bonustip: Lees het boek van Jet! (Of stuur het in een pakketje naar iemand op). Ik vind het echt een aanrader en sowieso het hele tips-concept heel leuk voor een boek. Het leest heel makkelijk, vergt echt niks van je concentratie en brengt je op leuke ideeën. Ook de recepten zien er heel goed uit, al moet ik toegeven dat ik er nog geen een geprobeerd heb.

Nu ben ik wel benieuwd, wat is jouw allerbeste tip? Laat het me weten in de reacties!