vega

Eigenlijk heb ik pas geleden nog een recept gedeeld en probeer ik dit normaal een beetje te verdelen, maar dit recept was een soort ‘stop de pers’ momentje en daarom heb ik hem er nog even tussendoor gepropt. Dit wil je namelijk echt dit weekend nog eten!
Heel veel weken ging ik uit eten bij Gys, een leuk restaurantje in Utrecht en schreef ik deze recensie voor mijn blog. In dit restaurantje at ik een vegan kapsalon, omdat ik dit wel interessant vond klinken. Het was zo lekker dat ik er nog weken van gedroomd heb en uiteindelijk maar besloot om zelf een poging te wagen om het na te maken. Ik deel met trots het eindresultaat!

Dit heb je nodig (voor 3 personen):

1 pakje Tempeh (vega afdeling van de AH)
1 kilo zoete aardappels
1 zakje shoarmakruiden
1 rode paprika
1 zakje ijsbergsla
1 bakje cherrytomaatjes
knoflooksaus

Dit moet je doen:

Snijd de zoete aardappels in reepjes/frietjes (schillen is niet nodig) en was ze daarna goed.

Zet een pan water op, waar je de frietjes in doet als ze schoon zijn.

Snijd de Tempeh in dunne plakjes van een paar millimeter dik.

Strooi een beetje van de shoarmakruiden over de tempeh en wrijf het er een beetje in aan beide kanten (het hecht zich er niet heel snel aan).

Als de frietjes ongeveer 10 à 15 minuten aan het koken zijn, doe je wat olie in een koekenpan en bak je hier je tempehplakjes in voor 5 minuten op middelhoog vuur. Vergeet niet tussendoor te draaien.

Tot die tijd kun je je tijd mooi besteden met het in reepjes snijden van de paprika en in kwartjes snijden van de cherrytomaatjes.

Maak een bedje van de ijsbergsla op je bord, verdeel hier de paprikareepjes en de tomaatjes overheen.

Giet de aardappelfrietjes af als ze gaar genoeg zijn (even prikken met een vork, ze horen zacht te zijn).

Verdeel nu als laatste de frietjes en de tempehplakjes over je bord en maak het af met een flinke kwak knoflooksaus.

Etenstijd!

Eet smakelijk!

Je kunt het nog afmaken met wat gesmolten kaas eroverheen, voor de extra intense kapsalon-ervaring, maar dit maakt het natuurlijk al een stuk minder gezond (en dan heb ik liever nog een extra kwak knoflooksaus).

p.s. laat het me horen als jij dit recept ook hebt gemaakt, ik ben benieuwd wat je er van vond! Of plaats er een foto van op instagram met #sterremix zodat ik het ook kan zien!