Zo, weer een weekje voorbij! Dat was me het weekje wel weer; ik moest heel hard leren voor mijn tentamenweek die vandaag begint en halverwege de week werd ik ook nog eens ziek! Kon ik echt niet goed gebruiken in mijn planning, maar ach.
Ik deed niet zoveel interessante dingen, dus vandaar ook weer geen weekverslagje voor jullie, maar wel iets wat daar een beetje bij in de buurt komt. Vandaag laat ik namelijk zien wat ik afgelopen week allemaal heb gegeten. Niet alles (misschien doe ik dat ooit ook nog eens), maar wel de avondmaaltijden. Een kijkje in mijn spannende studentikoze keuken. Wie weet zorgt het nog voor een beetje inspiratie.

wraps-met-rijst

Maandag at ik de wrap met kip en rijst, waar ik een receptje van schreef, dat was echt smullen met de pet op.

thumb_IMG_3322_1024

Dinsdag gebruikte ik de restjes van de kip met rijst (uit het gerecht van maandag dus) en voegde ik hier nog broccoli en paprika aan toe. Het gebruiken van restjes is echt iets wat iedere student moet leren. Ik eet vaak 3x per week hetzelfde (zonder te overdrijven), omdat het gewoon zoveel goedkoper is om grote porties te maken. Soms gaat dat wel een beetje vervelen, maar met zo’n simpele aanpassing als dit, is het net alsof je een nieuwe maaltijd hebt!

thumb_IMG_3348_1024

Woensdag lag ik de hele dag ziek op bed. Ik had op zich wel eetlust, alleen geen energie om te koken en slikken deed ook een beetje pijn (keelontsteking), dus warmde ik een aspergesoepje uit zak op en deed ik een kruidenboter-stokbroodje in de oven.

thumb_IMG_3360_1024

Donderdag ging ik ondanks dat ik me niet lekker voelde naar school en kwam ik pas laat thuis. Ik warmde mijn restje rijst met kip en groente op van dinsdag en mijn restje soep van de dag ervoor. Owja ik had wel wat meer rijst hoor, ik vergat door de honger alleen even een foto te maken, dus toen had ik de helft al op.

thumb_IMG_3374_1024

Vrijdag at ik gezellig samen met vrienden en maakten we een simpel pastaatje met courgette, paprika, olijven en tomatensaus. En een heel klein wijntje dan, ja ik weet dat dat niet heel slim is als je ziek bent, maar hey, alcohol ontsmet toch ook?

thumb_IMG_3386_1024

Zaterdag maakte ik kip siam uit een pakje van Knorr, omdat ik nog steeds niet echt energie had om uitgebreid te koken. Omdat ik het qua groente wel erg magertjes vond, maakte ik er nog een salade met geitenkaas en tomaatjes bij.

thumb_IMG_3402_1024

Zondag ging ik verder ziek zitten miepen bij mijn moeder, die heerlijke boerenkoolstampot met vega-rookworst voor me maakte.

Het was niet een hele standaard week, vooral omdat ik me niet heel goed voelde en dus niet zo heel veel zelf gekookt heb en alles niet heel foodie-proof was, maar hopelijk geeft het een beetje een idee en wie weet doe ik dit nog wel een keer!