Op veel blogs die ik volg zie ik vaak ‘Free Printables’ voorbijkomen. Ik vind dat altijd heel erg leuk, omdat het dan voelt alsof je een soort cadeautje krijgt.
In de toekomst zullen er ook denk ik zeker Free Printables van mij op deze blog verschijnen voor jullie. Maar nu heb ik iets anders, wat hier wel een beetje op lijkt, maar ook weer niet en wat door mijn zus gemaakt is.

Mijn zus heeft vrijwel altijd last van creatie-drang, zoals ze dat zelf noemt. Met name tijdens het tv kijken voelt ze zich erg nutteloos en onrustig als ze niks kan knutselen of maken. Toen kwam ze op het creatieve idee om diertjes te tekenen, op het formaat van een Facebook-omslagfoto. Om het ook nog een beetje modern te houden.
De komende weken zal er iedere week een ‘Weekdiertje’ online verschijnen en er staan er ook al een paar online (kijk maar even in de categorie Weekdiertjes), met speciaal voor mijn blog een kort rijmpje erbij.

Vandaag heeft mijn zus zich extra uitgesloofd en het gedichtje is, naar mijn mening, tot nu toe wel haar meesterwerkje onder de weekdiertjes. De titel is: wie mooi wordt gemaakt, zal lijden. Dat klinkt al veelbelovend toch?

Eekhoorn

De schepper had hem verkeerd verstaan
En al een hoorn op z’n hoofd gedaan
Nog voor hij zich goed en wel realiseerde
Dat hij niet in een sprookje verkeerde

Eekhoorn deed het heel goed op beeld
En was bovendien ontzettend gewild
Op elk feestje en ieder event
Hij werd daardoor heel bekend
(Zeg maar een it-eekhoorn)

Het was natuurlijk een snoezig gezicht
Maar erg lastig voor zijn evenwicht
Eekhoorn was dapper en hield zich groot,
Maar viel uit een boom en ging dood

Voel je dus vooral vrij om dit plaatje te kopiëren en als omslagfoto in te stellen, met of zonder gedichtje!

Volgende week weer een nieuw Weekdiertje!