Het is vakantie en dat betekent al mijn hele leven dat wij met de familie naar de Achterhoek vertrekken. In een klein huisje naast een oude boerderij brengen wij twee weken met z’n heleboele de tijd door. Mijn moeder, mijn zus, mijn broers en ik, de aanhang en zo af en toe nog wat vrienden die het leuk vinden om langs te komen. Als je het leuk vindt, kun je hier een weekverslagje lezen van vorig jaar toen ik hier was. Lees verder om te zien wat ik afgelopen week allemaal beleefde.

Schermafbeelding 2017-07-30 om 11.37.13

Maandag

De ochtend begin ik rustig met een kop zwarte koffie en het boek waar ik nu in bezig ben; Een keukenmeidenroman (binnenkort recensie online).
Daarna las ik het NRC, waar mijn broer met een door hem geschreven artikel in stond #trotszusje.
‘s Avonds maakte de vriend van m’n zus boerenkool met zoete aardappel ipv gewone, heel lekker!

Schermafbeelding 2017-07-30 om 11.42.51

Dinsdag

Onze traditie hier in het vakantiehuisje; ontbijten en met z’n allen De Slimste Mens terugkijken (inclusief hond). Ik lunchte in de zon een vers broodje avocado en hummus en mijn zus leefde zich uit op mijn haar om dit haarstukje te maken.

Schermafbeelding 2017-07-30 om 11.45.29

Woensdag

Woensdag was het 26 juli, wat betekende dat ik 20 en een half werd. Vroeger hadden we de traditie dat we op onze halve verjaardag een verrassingsei kregen, deze traditie zet ik nog altijd voort.
En toen kwam er onverwacht opeens ook nog een cadeautje. Mijn zus was met een vriendin aan het wandelen langs een oude leegstaande boerderij en vond dit zielige, uitgehongerde katje. We gingen met haar naar de dierenarts en besloten dat als ze genoeg opknapte, we haar zouden houden (bij mijn moeder thuis). Ik was meteen he-le-maal verliefd.

 

Schermafbeelding 2017-07-30 om 11.46.55

Donderdag

Het poesje, dat inmiddels de naam Catootje heeft gekregen sliep lekker bij mij in bed, waar ze ‘s nachts helaas wel een klein plasje deed, maar goed, dat vergeef je zo’n klein poepje toch meteen?
We keken weer De Slimste Mens bij het ontbijt en ‘s avonds maakte ik verse tomatensoep en salade. Tussendoor was ik vooral geobsedeerd door Catootje die we met papjes en kattenmelk sterk moeten voeren.

Schermafbeelding 2017-07-30 om 11.48.46

Vrijdag

Wie denkt dat katten en honden niet samen gaan, moet even naar Zola en Catootje komen kijken. Catootje ziet Zola als haar tweede mamabeer en loopt constant achter haar aan, hier was ze zelfs lekker op haar gekropen. Wij begonnen bijna te huilen van schattigheid.
‘s Avonds bakte mijn zus rijstekoekjes van het recept dat ik een jaar geleden blogde en sliep Catootje weer bij mij in bed (plasvrij dit keer). Ze keek zelfs even met me mee naar White Collar.

Schermafbeelding 2017-07-30 om 12.02.45

Zaterdag

Zaterdagochtend ging ik naar de markt in het dorp en kocht daar lekkere echte boerenkaas.
‘s Avonds probeerde ik een nieuw recept voor gevulde courgette uit en daarna zaten we gezellig met z’n allen bij een vuurtje.

Komende week zijn we nog tot en met donderdag in de achterhoek, vier ik mijn blogverjaardag en ga ik verder met Catootje knuffelen. Dat zien jullie allemaal volgende week!