Schermafbeelding 2017-11-14 om 14.59.13

Afgelopen week had ik vrij omdat het de week na mijn tentamenweek was en deed in super veel leuke dingen. Zoveel leuke dingen dat ik een beetje vergat foto’s te maken, maar ik vond het toch zonde om al deze leuke dingen niet met jullie te delen, dus hier is mijn geïmproviseerde weekverslagje!

Maandag

Maandag was ik in een avontuurlijke bui en ging ik in mijn eentje met de trein op stap naar Dieren; een klein dorpje tussen Arnhem en Zutphen waar mijn opa en oma opgroeiden. Mijn opa leeft sinds enige tijd niet meer, maar mijn oma nog wel en het leek me heel leuk om daar foto’s voor haar te maken zodat ze zelf kon zien hoe het er nu uit ziet daar (zelf kan ze zo’n dagje niet meer echt aan). Het was een heel lief klein dorpje (foto 1) waar iedereen elkaar gedag zei en mij heel raar aankeek omdat ik daar als stadse met een camera om mijn nek rondliep (foto 2). Uiteindelijk huurde ik nog een ov-fiets (foto 3) om in de oude buurt van mijn opa en oma op zoek te gaan naar het oude huis. Het was super mooi weer en ik maakte een heleboel mooie foto’s!
Aan het eind van de middag reisde ik niet terug naar Utrecht, maar nam ik de trein he-le-maal naar de andere kant van het land, om gezellig met mijn twee grote broers in Amsterdam te eten. In totaal had ik er ruim 4 uur treinen opzitten die dag.

Dinsdag

Dinsdag ging ik iets ontzettend spannends doen, namelijk een grote haar make-over. Ik had al een tijdje in mijn hoofd dat ik dit wilde en besloot een beetje van het ene op het andere moment dat ik het deze week echt ging doen, een paar mensen wisten er maar van. Ik ging van heel lang donkerbruin bruin haar (foto 6) naar 20 cm korter haar met blonde plukken (foto 7) en ik ben er heel blij mee! Vooral dat korte is echt weer heerlijk. Het blonde vind ik zelf niet heel opvallend en wil ik de volgende keer misschien nog iets meer.
Het was echt de week van het treinreizen, want na twee uur (!) bij de kapper hebben gezeten, nam ik de trein naar Groningen, naar een bijna-jarige vriendin die daar woont. We gingen naar de kroeg zodat we om 12 uur (en nog lang lang daarna) konden proosten op de jarige job (foto 8).

Woensdag

De volgende ochtend ging ik met mijn brakke hoofdje en goede moed naar de Albert Heijn om een prachtig feestontbijtje voor de jarige te halen (foto 9). Misschien was het het feit dat ik maar 4 uur had geslapen, misschien gewoon de gezelligheid, maar vanaf dit punt vergat ik even foto’s te maken. Ik ging in ieder geval met de jarige vriendin mee naar haar moeder, die vlakbij Emmen in een boerderij woont. Daar heb ik vervolgens de rest van de woensdag en de hele donderdag heerlijk op de bank gehangen bij de open haard, keken we gezellig Netflix met z’n drieën en voelde het door al het platte land om ons heen heel eventjes als een mini-vakantie.

Vrijdag

Donderdagavond was ik weer in de vertrouwde stadse sfeer en vrijdagochtend sprak ik met mijn zus af voor koffie en voor ons volgende gat-in-oor proces (foto 10). Het was inmiddels alweer mijn zesde, maar ik geloof dat ik er nog steeds geen genoeg van heb.
‘s Avonds kwam mijn beste vriendinnetje langs voor een old-school sleepover (foto 11). We bestelden pizza, dronken wijn en keken White Chicks (de meest slechte, vermakelijke, flauwe film ooit).

Zaterdag

Zaterdag was het gewoon weer een werkdag. Ik ben niet sarcastisch: een van de leukste dagen van de week. Ik hou nog steeds heel veel van mijn werk en ga er nooit met tegenzin heen. Aan het begin vond ik zo’n drukke zaterdag nog wel eens spannend, maar tegenwoordig juist het allerleukst.

Zondag

Zondag is vaak ook een werkdag, maar in dit geval was ik vrij en nam ik de trein naar Amsterdam om mijn oma te verrassen met de foto’s van Dieren. En het was een hele geslaagde verrassing; ze vond het prachtig om te zien en herkende nog heel veel van de plekken op de foto. Er kwamen allemaal verhalen los over haar jeugd, heel leuk! Daarna nam ik weer lekker de trein terug naar Utrecht.
Het was wel een weekje vol treinreizen zo! Gelukkig heb ik mijn studenten-ov en vind ik lezen in de trein het allerlekkerst (foto 12).

Het was een heerlijk, ontspannen en wisselend weekje. En laat je niet misleiden: ik werk in normale weken ook heel hard hoor!