Het is al een tijdje geleden dat mijn laatste weekverslagje online kwam. Ik besloot toen om even te stoppen met weekverslagjes, omdat ik vooral bezig was met school en mijn nieuwe werk en ik bang was dat het dan saai zou worden, maar ik moet zeggen dat ik het al snel een beetje begon te missen. Ondanks dat ik studeer en werk en nog een enigszins acceptabel ‘huishouden’ probeer te houden (oftewel: toch wel minstens één keer per week een afwas doen en een wasje draaien), doe ik eigenlijk tussendoor ook nog best veel leuke dingen. Misschien niet iedere dag en soms ook weleens een hele week niet, maar ik merk wel dat ik met het bijhouden van een weekdagboekje ik veel meer stil sta bij deze leuke dingen, omdat ik aan het eind van de week dan nog even terugkijk op al deze leuke dingen en ik op het moment zelf denk ‘oh dit is leuk, even een foto maken’. Daarom ga ik dus toch weer wat vaker een weekverslagje maken, lekker wispelturig he? Daarbij is niemands leven altijd spannend of perfect, dus deze week deel ik ook gewoon de minder leuke stressmomentjes met jullie, want ik had best een stressvolle week (compleet mijn eigen stomme schuld trouwens).

koudthumb_img_1579_1024kaarsjes

Maandag, na twee weken zonder verwarming en in een kamer van 14 graden zou de verwarming eindelijk weer aan gaan! Geloof me, zonder verwarming leven is niet zo fijn. Ik was dan ook heel erg blij dat hij het weer zou gaan doen, tot ik er die maandag achter kwam dat ik hem eerst nog moest ontluchten. Zat ik alsnog in mijn dekentje met een dikke sjaal om. Uiteindelijk is het me helemaal zelf gelukt om hem te ontluchten en voelde ik me heel erg dapper en zelfstandig.
Ik hoefde maar twee uurtjes naar school en maakte daarna wat ik noem een rijstkokerprutje, oftewel rijst met allemaal groentes en kruiden in mijn rijststomertje (ik hou van mijn rijststomertje), met vega knakworstjes!
Nu mijn kamer helemaal af is en ik twee nieuwe kasten heb, heb ik ‘s avonds steeds helemaal zin om mijn kamer helemaal gezellig te maken met kaarsjes en lampjes (de kerstlichtjes hangen ook al bij mij, ik moet me inhouden om nog geen kerstboom te kopen).

kattensloffenthumb_img_1586_1024thumb_img_1591_1024

Dinsdag was ik lekker vrij (of nam ik even lekker vrij, dat laat ik even in het midden). De dag beginnen met deze vrolijke kattensokken, tja ik word dus blij van zulke belachelijke dingen, kijk nou hoe lief ze naar me lachen!
Soms maak ik me wel een beetje zorgen over mezelf, over het feit dat ik op mijn 19e oprecht excited kan worden van zoveel mogelijk bonusinkopen doen en vervolgens heel blij zijn met €12,31 korting (maar geef toe, dat is wel heel veel en ik hoefde nog maar €22,09 af te rekenen!)
‘s Avonds was het de dag waar ik al wéken naar uit keek (nee, grapje hoor, misschien) namelijk de finale van Hollands Next Topmodel! Net als vorig jaar ging ik die gezellig bij mijn zus kijken en omdat je niet naar allemaal slanke modellen kan kijken zonder honger te krijgen, bakte ik brownies. Aangezien mijn zus geen suiker mag waren het wel héle gezonde foodiebrownies, met zwarte bonen (ik maak geen grapje en ze waren nog lekker ook).

thumb_img_1610_1024thumb_img_1618_1024thumb_img_1619_1024

Woensdag was ik echt vrij (wat een luizenleventje heb ik eigenlijk, zou fijn zijn als het ook zo zou voelen) en ging ik samen met mijn beste vriendin naar Amsterdam om katten te aaien in Kattencafé Kopjes.
Eerst natuurlijk even een Pumpkin Spice latte halen aangezien deze bijna weer uit het assortiment gaan en tja als je gay best friend bij Starbucks werkt, krijg je dit soort taferelen. Sterremiepjeskoffie!
Ik wil binnenkort misschien nog een uitgebreider stukje schrijven over het kattencafé, maar ik kan alvast vertellen dat het heel erg leuk was. De kat op de foto heette Maan, waardoor ik me natuurlijk meteen verbonden voelde.

thumb_img_1632_1024thumb_img_1644_1024thumb_img_1648_1024

De donderdag begon ik met een super gezonde groene smoothie (blauwe bes, boerenkool, banaan). In de zomer eet ik altijd super veel fruit, maar in de winter heb ik hier altijd een beetje moeite mee, omdat het fruit allemaal niet zo lekker en veel te duur is. Daarom koop ik dan vaak diepvriesfruit en maak ik er een smoothie van, jeetje wat ben ik toch een gezonde student!
‘s Avonds had ik een tentamen, maar de organisatie van mijn school was zo geweldig dat er geen surveillanten op kwamen dagen en een tentamen maken zonder toezicht vonden ze ook niet zo’n goed plan (jammer genoeg). Uiteindelijk (letterlijk een uur later) was er één surveillant en moesten we dus met zijn honderden in een collegezaal het tentamen maken. Ik kon er van ellende best om lachen, de rest niet zo geloof ik.

thumb_img_1660_1024thumb_img_1657_1024thumb_img_1695_1024

Vrijdag hield ik een productieve dag; ik ging naar een klasgenootje om daar de hele middag aan en project te werken. Gelukkig kreeg ik een hele lekkere bagel tussendoor (ik ben lichtelijk gedwongen om dit te schrijven, maar moet eerlijk bekennen dat het wel echt een goede bagel was).
‘s Avonds maakte ik in mijn herfstige bui een pompoensoep (met heel veel peterselie), die heel erg goed lukte!

thumb_img_1673_1024thumb_img_1675_1024thumb_img_1707_1024

Zaterdag was ik vrij (normaal werk ik dan) en kon ik eindelijk weer een keertje naar yoga! Eigenlijk is yoga sinds oktober binnen, omdat het buiten best wel koud is, maar vandaag deden we toch een lesje buiten, omdat het herfstzonnetje zo lekker scheen!
Toen ik terugkwam nam ik weer een smoothie, die groen bedoelt was, maar door alle blauwe bessen erg grijs uitsloeg en daarmee erg insta-onwaardig werd (maar wel lekker en gezond was).
De rest van de dag sprokkelde ik met moeite een klein beetje motivatie bij elkaar en ging ik hard aan school!

img_1699img_1703img_1717

Zondag wist ik dat ik nog heel veel moest doen (ik had ‘s avonds een deadline), dus zette ik mijn wekker lekker vroeg, maar besloot ik wel eerst nog even een beetje lief voor mezelf te zijn en de dag rustig te beginnen met een ontbijtje op bed.
Daarna deed ik iets waar ik nog steeds niet helemaal over uit ben of het nou studie-ontwijkend gedrag was of een anti-stressactie, maar in ieder geval maakte ik een ochtendwandeling! Doe ik niet zo vaak, maar het was eigenlijk erg lekker en mooi met al die herfstbladeren.
Uiteindelijk zat ik alsnog tot een uur voor mijn deadline (12 uur) in het donker te bikkelen. Reminder voor mezelf als ik dit over een maand teruglees: je bent een sukkel en je moet eerder beginnen met dingen.

Dit was mijn weekje! Ondanks dat het vooral heel veel stress en school was, deed ik gelukkig ook nog wat leuke dingen (zoals het kattencafé) en daarbij weet ik dat het einde in zicht is; woensdagavond is mijn laatste deadline voor dit blok en daarna kan ik weer even ontspannen (niet te lang dit keer, ik moet volgend blok echt vanaf het begin beter mijn best gaan doen). Nog even volhouden dus en daarna heel veel leuke dingen doen, waar ik jullie natuurlijk van op de hoogte hou!
Welke leuke dingen heb jij gepland de komende week?